Afbeelding

Blokhuis: "Blauw Geel te goed voor ons"

Voetbal 14 keer gelezen
UDEN / VEGHEL - Vijf seizoenen was Harry Blokhuis trainer van Blauw Geel. Onder zijn leiding promoveerden de Veghelaren naar de Hoofdklasse. Ondertussen is Blauw Geel weer terug in de 1e Klasse en is Blokhuis bezig aan zijn tweede seizoen bij Sparta'25. Zondag speelt Blauw Geel in Beek en Donk.

[image=89489]
Foto's Peter Kuijpers

Eigenlijk was de wedstrijd in onderling overleg verschoven naar zaterdagavond maar helaas staken de heren in Nieuwstad hier een formeel stokje voor. De KNVB-regels zeggen namelijk dat je zoiets al voor het seizoen moet aanvragen. Het zal allemaal wel.

Harry Blokhuis heeft het goed naar zijn zin op het legendarische Sportpark Heereind. Het gaat dan ook goed. Na vele jaren van kommer en kwel is de voormalige landskampioen weer terug in de 1e Klasse. Met beperkte middelen draait Sparta ook nog eens aardig mee. Blokhuis: "We moeten zeker wennen aan het hogere niveau maar ik ben niet ontevreden. Blauw Geel is echter voor ons normaal een maatje te groot. Zij zijn te goed op dit moment, daar zijn wij nog niet aan toe. Ik denk wel dat we later nog beter kunnen worden, nu moeten we echter even een pas op de plaats maken. Dat is echter geen schande."

[image=119170]

Bij Blauw Geel lijkt ondertussen iedereen fit te zijn. Ook de lichtgeblesseerden Dave Eveleens en Richard van de Kerkhof sluiten deze week aan op de training. Het is afwachten of trainer Maarten van Vugt A-junior Alexander Mols weer een kans geeft. De spits scoorde zaterdag weer vijf keer bij zijn 'eigen team'.

Het technische beleid van de Veghelse club is de komende jaren naar het schijnt wel gericht op het brengen van zoveel mogelijk eigen jeugd.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant