Afbeelding

Hans Lathouwers spreekt ambitie uit als trainer

Voetbal 62 keer gelezen
UDEN - Hans Lathouwers (47) zegde onlangs zijn verbintenis als trainer van 2e Klasser Haarsteeg op. Na vijf jaar zegt de ex-speler van UDI'19 toe te zijn aan een nieuwe uitdaging, nog een klein stapje hogerop. Lathouwers: "Ja, ik ben daarin eerlijk. Ik wil graag nog een keer iets hogerop."

Lathouwers is een geboren Amsterdammer maar woont al een hele tijd in Den Bosch: "Ja, maar noem me geen Bosschenaar. Ik ben eerder een echte Brabander geworden zeg ik altijd. Ik ben destijds naar Brabant gekomen door mijn vader die vaak moest verhuizen voor zijn werk."

Vier seizoenen speler bij UDI'19

Als actief voetballer van BVV kwam Hans Lathouwers in contact met UDI'19 omdat zijn vriendin, inmiddels zijn vrouw, in Uden kind aan huis was en ook mensen bij de voetbalclub kende. "Van het een kwam het ander en ik ging bij UDI'19 spelen. Ik heb er vier seizoenen met veel plezier gespeeld en onder trainer Harry Blokhuis zijn we toen ook van de 2e naar de Hoofdklasse gepromoveerd. Een hele mooie tijd. Het was in de periode dat Richard van de Boogaard net kwam kijken, Reggie van Gennip in de spits speelde, Herbert Nijkamp er was en Wim van Cuijk in de goal stond."

Als trainer was voetbaldier Lathouwers actief bij Alem, Rossum, BMC en BVV voordat hij bij Haarsteeg terecht kwam. Een succesverhaal. "Tja, dat is lastig om over jezelf te zeggen. Toen ik begon speelden ze wel in de 3e Klasse, een wankele 3e klasser eigenlijk, en nu staan we bovenaan in de 2e Klasse. We hebben inmiddels al een periode gepakt dus wie weet wat er nog inzit. Het zou sowieso de eerste keer zijn dat Haarsteeg zich weet te handhaven in de 2e Klasse dus als we dan ook nog eens een stapje hoger kunnen dan zou dat natuurlijk geweldig zijn. Een mooier afscheid zou ik me niet kunnen wensen."

Volgens de trainer is Haarsteeg een club waar de spelers nagenoeg niets krijgen betaald. "Nee, ze spelen hier puur voor de eer. Wij doen het ook echt met allemaal eigen jongens. Natuurlijk krijgen we nu wel eens spelers die zich komen aanmelden maar dan zeg ik in een eerste gesprekje altijd dat er niets te halen valt qua vergoedingen. Dit is gewoon een geweldige club waar ik me zeer goed thuis voel. Ik ben zo'n type die niet alleen trainer is maar ook een echte clubman wordt. Graag wil ik me informeren over het wel en wee van andere teams en naar achtergronden van vanalles en nog wat. Dan weet je ook veel meer wat er allemaal speelt en waarom bepaalde dingen zijn zoals ze zijn. Ik ben zo'n type die altijd alles wil weten. Ik voel hier nog echt de warmte van een fijne vereniging."

Opbouwtrainer

Hans Lathouwers wordt gezien als een man die graag met jeugdige spelers werkt, een opbouwtrainer. Toch is hij ook zo eerlijk om te zeggen dat hij graag nog hogerop wil. "Het ligt me inderdaad me wel om het met eigen spelers te doen maar ik geef toe dat mijn ambitie is om op een nog hoger niveau actief te zijn. Ik besef ook wel dat niet alle clubs op een 'clubman' zitten te wachten, maar bepaalde verenigingen misschien weer wel. Er hebben een paar clubs reeds gebeld maar die waren van een iets te laag niveau van wat ik nastreef. Al zat er wel een 2e Klasser bij. Er zijn genoeg mooie verenigingen waar ik graag zou willen werken. Voorbeelden? Bijvoorbeeld Margriet, Nemelaer, RKDVC, Blauw Geel en uiteraard UDI'19 zijn schitterende clubs. Als ik in Uden zou trainen zouden in ieder geval mijn schoonouders blij zijn want dan zien ze me wat vaker."

Geruchtencircuit

Overigens wordt de naam van Hans Lathouwers in het geruchtencircuit betreffende de opvolging van John Meijs, vertrekkend trainer UDI'19, wel degelijk genoemd. Net als die van ex-doelman van UDI'19 Jan Schalken (nu assistent van Roger Schouwenaar bij Unitas in Gorinchem) en uiteraard Harry Blokhuis. Laatstgenoemde wilde hier slechts met frisse tegenzin op reageren. Ook wel enigszins begrijpelijk eigenlijk. "Ik heb het zeer goed naar mijn zin bij Sparta'25 en zit hier pas voor het 2e jaar."

De beslissing ligt op Parkzicht in handen van de technische mensen Wim van Cuijk en Theo van de Dungen.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant