Afbeelding

Vertrek John Meijs donderslag voor UDI'19

Voetbal 23 keer gelezen
UDEN - Het plotselinge vertrek van trainer John Meijs, aan het einde van het lopende seizoen weliswaar, is bij de technische leiding van UDI'19 ingeslagen als een bom. Technisch Manager Theo van de Dungen: "We hadden zeker de intentie om te verlengen. We ontvouwden ons strategisch plan voor de komende jaren, met John erbij, en toen zei hij plotseling dat dit er goed uitzag maar dat het allemaal zonder hem moest gebeuren. We waren compleet verrast."

Door: Willy Rooyakkers

[image=81740]
Foto: Peter Kuijpers

Het huwelijk tussen John Meijs (44) en de Parkzichters is in alle opzichten een gelukkige match gebleken. Daar is ook Meijs het zelf mee eens, het zijn echter privéomstandigheden die hem tot deze beslissing brachten. Meijs: "Ik heb twee kinderen in de leeftijd van 12 en 14 die ik soms bij me heb (Meijs is gescheiden) en het wordt steeds lastiger voor me om al die tijd in een club als UDI te steken. Het is toch drie keer in de week trainen en zondags een wedstrijd. Omdat ik ook nog reisafstanden moet overbruggen kan ik de 'tussenuren' ook niet gebruiken voor sociale bezigheden."

De trainer geeft aan dat dit niet het einde van zijn trainersloopbaan hoeft te betekenen. "Iets dichter in de buurt zou eventueel wel kunnen. Dan heb je ook de kans om wat in de sociale sfeer 'iets eigens' te hebben. Normaal ben je als trainer toch een passant, dat weet je, dat is je rol. Is het een club in de buurt dan is dat toch net wat anders."

Tja, dan rest je als journalist natuurlijk de vraag die je moet stellen. Gaat hij dan misschien naar Haarsteeg want daar heeft trainer Hans Lathouwers immers net aangegeven ermee te stoppen. John Meijs woont immers zowat op loopafstand van het nieuwe sportpark van de koploper in de 2e Klasse. "Daar is op dit moment nog geen sprake van. Ik hou wat dat betreft mijn opties open en zie wel wat er op me afkomt. Ik heb je met deze stap ook verrast dus je hebt er wel eens vaker naast gezeten..haha."

Voor UDI'19 is het toch een klap. Hoe nu verder? Van de Dungen: "We zullen gericht gaan zoeken naar een opvolger. We hebben in ons strategisch plan aangegeven dat we met UDI'19 toch ambities hebben om een stapje hoger te gaan. Dat is een welbewust traject wat we ingezet hebben en dat tot nu toe uitstekend verloopt. We willen blijven spelen met minstens 80% eigen jongens maar als de mogelijkheid zich voordoet kan het ook best zo zijn dat we incidenteel ook nog het elftal zeer gericht versterken. Dan moet het overigens wel iemand zijn die heel goed bij de club past en die aantoonbaar een versterking is en ook jonge spelers kan helpen in hun ontwikkeling."

Maar dat zal dus wel zonder John Meijs moeten gebeuren en eigenlijk had daar niemand op gerekend.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant