Afbeelding

Jongeren krijgen ontmoetingsplek in Nuland

Column 33 keer gelezen
Cabaretier Mark van de Veerdonk laat iedere week, op geheel eigen wijze, zijn licht schijnen op actuele onderwerpen uit de regio. De column is ook na te lezen in de vrijdageditie van het Udens Weekblad, Stadskrant Veghel, weekblad Regio Oss en in De MaasDriehoek.

[image=83643]

Neem nooit meer kinderen dan je auto ramen heeft. Verhoog de kinderbedjes, dan hoor je tenminste wanneer ze er uit vallen. En hef nooit je hand op naar een kind …want dan laat je je eigen scrotum onbeschermd! Tot zover mijn educatieve tips voor deze week.

Tja, de aandachtige lezer heeft het inmiddels wel in de gaten: ik heb het niet zo op kinderen. Ik heb me niet voor niets al op mijn 18e laten steriliseren. Kinderen zijn brutaal en vrijpostig. Onderzoek heeft uitgewezen dat alle kinderen die bij de Efteling zeggen dat ze jonger dan 12 jaar zijn, in de kroeg zeggen dat ze allang 16 zijn. Hou op. Als je tegenwoordig een disco binnenstapt bevind je je meteen in fase 1 van het voortplantingsproces. Ze krijgen ook steeds vroeger zelf kinderen! Toen ik jong was hadden baby’s snotneuzen, maar tegenwoordig is het andersom!
Kinderen weten ook niets meer. 85 procent van de jongeren denkt dat Mozes de Tien Geboden kreeg door geSMSt. Mijn neefje van 8 jaar zag laatst mijn volle boekenkast en vroeg: “Ome Mark, hebt u dat allemaal zelf uitgeprint?” Kinderen leren over de hongerwinter dat alle voorraadkasten leeg waren maar begrijpen niet waarom ze toen geen pizza’s bestelden. Maar wat wil je? Een krant zouden ze alleen lezen als er een afstandbediening bij zat die de bladzijden omsloeg.

Volgens de anti-abortus beweging begint het leven al na 11 weken in de baarmoeder, als het hartje van de foetus gaat kloppen. Onzin natuurlijk, het leven begint pas als de embryo na 18 jaar het huis verlaat! Weg! Eruit! Bij daklozen zijn de kinderen bij hun geboorte al het huis uit. Nou dat lijkt me voor de ouders heerlijk!
Gelukkig bestaat er ook een tussen-oplossing. Je hoeft kinderen tegenwoordig niet meteen voorgoed de straat op te schoppen. Nee, je kunt dat ook tijdelijk doen, voor eventjes. Daarvoor zijn de zogenaamde Hangplekken in het leven geroepen. Buitenplaatsen waar je je kind tijdelijk kunt ophangen. De overheid noemt dat een jongerenontmoetingsplek, een zogenaamde JOP. Bij de Rijksweg in Nuland zijn ze er eentje aan het inrichten, ik neem aan met hufterproof beton. De buurt protesteert fel tegen de komst. Er is dus nou al herrie … voordat er ook maar één tiener is gesignaleerd. Ik heb een beter plan. Waarom maken ze van de afwaskeuken van Motel Nuland geen hangplek? Ik zie de krantenkop al voor me: “Jongeren Nuland kiezen het ruime sop!” Klinkt alsof ze veilig ver weg zijn, toch?

Een hufterproof weekend gewenst door

Mark van de Veerdonk

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant