Afbeelding

Boekelse molen mogelijk op rails

Column 63 keer gelezen
Cabaretier Mark van de Veerdonk laat iedere week, op geheel eigen wijze, zijn licht schijnen op actuele onderwerpen uit de regio. De column is ook na te lezen in de vrijdageditie van het Udens Weekblad, Stadskrant Veghel, weekblad Regio Oss en in De MaasDriehoek.

[image=83644]

Ik had vroeger een vriendinnetje van 1 meter 52 lang. Op haar pasfoto was ze helemaal te zien, zo klein was ze. En op die foto zag ze er nog uit als iemand in de verte. Op het toilet kreeg ze regelmatig de bril tegen haar achterhoofd. Haar minirok was altijd vuil aan de onderkant. Daar sleepte ze mee over de grond. De ladder in haar panty had maar 2 treden. En bij het aardbeienplukken is ze zelfs een keer van de trap gevallen.
Als je dit leest zou je misschien denken dat je haar nogal snel over het hoofd zag, maar dan heb je het mis. Ze had namelijk een stem in de toonsoort F16. Waar ze ook kwam, de mensen konden niet om haar heen. Bij de Keurslager is ze een keer overgeslagen. De trommelvliezen van de arme man lagen een paar tellen later tussen de beenham en het gehakt. Jemig, wat kon die meid gillen. Woeoeh! Het hardrockcafé naast ons is een keer komen klagen vanwege de geluidsoverlast.

Hetzelfde gedrag bespeur ik momenteel bij de gemeente Boekel. Iedereen weet dat dit kleinduimpje van de regio over 10 jaar bij Veghel, Gemert of Uden hoort, maar zolang ze nog zelfstandig zijn brullen ze de hele buurt bij mekaar. Zijn wij de kleinste? Nou, kijk dan ’s naar onze Van Doren Engineers, volgens het Financieel Dagblad één van de snelst groeiende bedrijven van Nederland. En wie won de Tour de Frans tijdens Festyland? Inderdaad, Frans de Guitar King uit …. jawel Boekel!

Het was de laatste weken weer wat rustig rond Boekel. Ik weet dan genoeg: het is de stilte voor de storm. Dat kende ik nog van die mysterieuze kotsziekte, weet je nog? Ineens waren alle scouts die op een Boekelse camping logeerden collectief strontmisselijk. Natuurlijk bleek het achteraf allemaal verzonnen, maar Boekel stond weer op de kaart. En zo ging het ook deze keer. Afgelopen zaterdag kopten alle landelijke dagbladen “Boekelse molen mogelijk op rails”. Het gele monument dreigt te verzakken. De molen moet gaan draaien maar dat mag nu niet omdat de wieken dan boven het perceel van de buurman zouden draaien. Dus wat doet Boekel? Ze gaan de molen op een rails zetten. Hoe verzinnen ze het!? Wil je binnenkort van Nistelrode naar Keldonk? Pak dan de molen van Boekel.
Ik voorspel voor eind november het volgende bericht: “Boekelse koeien mogen wegens geluidsoverlast enkel eerste maandag van de maand loeien, om 12 uur ‘s middags.” Woeoeh!

Een weekend in de toonsoort F16 gewenst door

Mark van de Veerdonk

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant