Afbeelding

Jumbo wint overnameslag Super de Boer

Column 47 keer gelezen
Cabaretier Mark van de Veerdonk laat iedere week, op geheel eigen wijze, zijn licht schijnen op actuele onderwerpen uit de regio. De column is ook na te lezen in de vrijdageditie van het Udens Weekblad, Stadskrant Veghel, weekblad Regio Oss en in De MaasDriehoek.

[image=83646]

Mijn vriendin wil sinds kort niet meer met me naar de supermarkt. Ze vindt me “een giga zeikerd”. Onzin natuurlijk. Ik zeik niet, ik ben gewoon kritisch, meer niet. Zo zag ik van de week een tube Nivea for Men!? Erg niet? Het wachten is op Tampons for Men. En kijk, op Spa Blauw staat een houdbaarheidsdatum! Hoe verzinnen ze het? Dat water sijpelt eeuwenlang uit een natuurlijke bron maar hier moet er ineens een datum op. Er zijn ook zoveel onzinnige spullen. Neem toiletspray. Jongens, bloemen laten geen scheten. En die toiletzeepjes, waarom zijn die zo klein? Hoe lang duurt het voor je daar je wc mee schoon hebt? En waarom bestaan er wasmiddelen waar de bloedvlekken er al op 30 graden uitgaan? Nou maken ze kindermishandeling wel erg gemakkelijk, niet? Hier een hele fles Fanta met 1 calorie. Als je hem leegdrinkt, proef je dan in welke slok die ene calorie zit? En die dozen bonbons. Het lijkt wel moedermelk, de verpakking is vele malen indrukwekkender dan de inhoud. En alles moet groter en vooral anders. Er komt nog eens een tijd dat de plakrand van een envelop de smaken vanille, aardbei en chocola heeft. Bah!

Nogmaals, ik wil niet zeiken, ik ben gewoon een kritische consument. Je zou dan ook verwachten dat ik de overname van Super de Boer door Jumbo hoofdschuddend zou gadeslaan. Frits van Eerd krijgt er in één klap 175 tot 200 supermarkten bij! En daarna komt wellicht C1000 aan de beurt, en dan steken ze Albert Heijn naar de kroon. Tja, van mij verwacht je dan woorden als “megalomaan” en “grootheidswaanzin”. Je zou denken dat ik hier een cynische column zou schrijven over het feit dat GROTER niet altijd BETER is. Ik had dan kunnen verhalen over de voeten van mij opa. Dat waren joekels; als opa op zijn rug lag dan was hij langer dan wanneer hij stond. Dansen was voor opa een contactsport. Hij had mijn oma leren kennen in een tijd dat verliefden nog stiekem onder de tafel voetjevrijden. Oma is in die tijd drie keer opgenomen in het Sint Annaziekenhuis van Oss. Nee, GROTER is niet altijd BETER … had ik kunnen schrijven.

Maar dat doe ik dus niet. Nee, van mij hoor je geen kritiek op die Jumbo-overname … want het is toevallig wel een Veghels (!!) familiebedrijf en Frits van Eerd woont in Heeswijk (!!). Dus Jumbo, dat zijn Wij! En we pakken die grutter uit Zaandam!

Een voetjevrijend weekend gewenst door

Mark van de Veerdonk

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant