Afbeelding

Gemert grijpt koppositie bij UDI'19

Voetbal 34 keer gelezen
UDEN - Gemert won op moeizame wijze met 0-1 bij UDI'19 door wederom een goal van Bas van der Reijken. De gehandicapte thuisploeg had een punt verdiend maar de Gemertenaren toonden zich efficienter in de afronding. Doordat Baronie niet speelde en Dijkse Boys verrassend punten morste tegen UNA (2-2) is Gemert nu wel de nieuwe koploper in de Hoofdklasse B.

Door Willy Rooyakkers
Foto's Robert Janzen

[image=119173]

UDI'19 miste maar liefst zeven geblesseerde spelers en moest daarom flink improviseren om tot een representatief elftal te komen. De blessures blijken soms overigens op vreemde manieren tot stand te zijn gekomen. Zo werd Bram Wonders van zijn fiets gereden (de selectie was vrijdagavond in Den Bosch bij een smartlappenfestijn en Wonders was op de fiets omdat hij in Den Dungen woont) en heeft Thijmen de Ruiter last van zijn gebit na een vechtpartijtje op de Udense markt. Trainer John Meijs besloot om Ruud Boyon een kans in de basis te geven als controlerende middenvelder terwijl Milan Delleman en Jaap Benkers weer stonden te 'backen'.

[image=119174]

Geen verwachte walkover

Omdat Gemert wel compleet was leek het een walkover voor de toch al kwalitatief sterkere gasten te worden. Toen de wedstrijd begon bleek UDI'19 al snel te geloven in een goed resultaat. Sterker nog: de eerste helft was duidelijk voor de thuisploeg dat simpelweg een voorsprong verdiende. De eerste kans was nog voor Ronald van Herpen (slecht terugkoppen Delleman en even slecht afgemaakt met een lob) namens de gasten maar daarna was het alleen UDI'19 dat tot scoringsmogelijkheden kwam. Onder aanvoering van een sterk spelende Sam Wassenberg kregen de Parkzichters via Marc Koot, Ruud Boyon en Wassenberg zelf echt een aantal goede kansen. Met een beetje geluk had er minstens eentje ingekund. Mark van de Meulenhof scoorde wel met het hoofd maar de scheidsrechter zag kennelijk een duwfout.

[image=119175]

Gemert beter na de rust

Na de pauze pakte Gemert het eindelijk wat feller op en kreeg UDI'19 het lastiger. Echte kansen ontstonden er echter zelden. Via een snelle uitbraak hadden de gastheren nog kunnen scoren toen Van der Wijst voorzette en Wassenberg net te laat kwam inglijden. Na zeventien minuten viel de goal echter aan de andere kant toen Robbert van Lankveld een mooie steekpass in huis had en Bas van der Reijken in het centrum even ontsnapte om meteen met buitenkant rechts de 0-1 binnen te schuiven. Koel afgemaakt van de topschutter die alweer zijn 16e goal van het seizoen bij kon schrijven.
Eigenlijk was de wedstrijd nu een heel eind gelopen want Gemert toonde zich steeds sterker en kon controleren. De gastheren moesten toezien dat de gasten het tempo bepaalden maar uiteindelijk perste men er toch nog een klein slotoffensiefje uit. Invaller Theo Peerenboom had pech toen hij uit de draai zijn schot tegen de lat zag verdwijnen. Even daarvoor had de andere invaller Leroy van Dijk (vorige week nog zichzelf na een avondje stappen afmeldend bij UDI 2) ook al van afstand aardig uitgehaald. Gemert had met wat meer overzicht ook de 0-2 kunnen maken.

Over de hele wedstrijd gezien had UDI'19 recht op een punt maar Gemert maalde er niet om. De Molenbroekers zijn namelijk de nieuwe trotse koplopers!

UDI'19: Van Hoeij, Benkers, Van de Meulenhof, Van Katwijk, Delleman, Boyon (77. Peerenboom), Kremers, Van der Wijst, Van Zuidam (65. Van Dijk), Wassenberg, Koot

GEMERT: Van Ommeren, Van Zutven, M. van Dijk, Hazenveld, JW van de Putten, Van Lankveld, Van Berlo, E. van Dijk (85. Gadzo), Van Herpen, Van der Reijken, Van de Berk (70. Falkenstein)

Uitslagen:
Baronie - SV Meerssen - Afg
Schijndel/VITAM Catering - SV Venray 0-3
Dijkse Boys - UNA 2-2
JVC Cuijk - DESK 5-0
sv O.S.S. 1920/Verbruggen - EVV 1-1
UDI'19/Beter Bed - Gemert 0-1

[image=119159]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant