Afbeelding

Bart de Klein grootste verkeerskenner

Verkeer en vervoer 31 keer gelezen
LANDERD – Veilig Verkeer Landerd (VVL) houdt al enkele jaren een verkeersquiz voor de leerlingen van groep 8 van alle basisscholen in Landerd. De quiz vond dit jaar plaats in gemeenschapshuis De Phoenix in Schaijk. Bart de Klein bleek uiteindelijk de beste verkeerskenner.

[image=118890]

Dit jaar pakte VVL de quiz iets anders aan dan voorgaande jaren. “Deze keer is er meer zaalparticipatie”, zegt Marco van Gerwen, voorzitter van VVL. “Alle kinderen kregen een petje en mochten meedoen met de vragen die gesteld werden. Als het antwoord 'ja' was moesten ze de pet opzetten, bij 'nee' moesten ze de pet aflaten. Dat is ook een goede manier om te zien hoe goed de kinderen de verkeersregels kennen.” Een duidelijke verbetering ten opzichte van voorgaande jaren, vindt Van Gerwen. “De vorige keer werden de kinderen naar het einde toe steeds rumoeriger. Omdat ze nu zelf ook deelnamen was het makkelijker de aandacht vast te houden.”
Basisschool De Regenboog won vorig jaar de beker en hoopte de prijs in Schaijk te houden. Na een spannende voorronde bleven er uiteindelijk drie finalisten over: Jelte van de Hoogen van De Regenboog en Roy Sijmens van Den Omgang uit Schaijk en Bart de Klein van De Wizzert uit Zeeland. Een spannende eindstrijd leverde uiteindelijk Bart de Klein als winnaar op.
Verkeerswethouder Jos van der Wijst verrichtte de prijsuitreiking. “Ik vind het een mooi initiatief”, geeft hij aan. “Het sluit goed aan op het fietsexamen in groep 7. Volgend jaar vliegen ze uit naar de middelbare school, daarom is het belangrijk de verkeersveiligheid nu nog eens extra te benadrukken. Als verkeerswethouder heb ik veiligheid hoog in het vaandel staan. Afgelopen tijd hebben we de situatie rondom de verschillende Landerdse basisscholen flink verbeterd en er staat nog een aantal aanpassingen op stapel.”
Net als vorig jaar schitterde ook deze keer de Zeelandse basisschool Vlasgaard door afwezigheid. Klaarblijkelijk vindt de directie van de school het niet nodig de verkeerskennis van haar leerlingen bij te spijkeren. Marco van Gerwen betreurt deze keuze. “De directie van de Vlasgaard heeft besloten niet meer deel te nemen aan deze activiteit”, licht hij toe. “Erg jammer, want de kennis van verkeersregels is slecht bij de basisschooljeugd en deze quiz is een leuke manier om te leren. Daarnaast is het mooi om met alle Landerdse basisscholen iets samen te doen.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant