Afbeelding

Annelieke Merx zingt op 'slachtdag'

Muziek 19 keer gelezen
GEMERT – De Erpse zangeres Annelieke Merx zingt aanstaande zondag in het Boerenbondsmuseum. Daar wordt dan de slachtdag gehouden. Merx zong vorig jaar ook al in het Boerenbondsmuseum en dat leverde toen veel goede reacties op.

[image=13902]

Merx zingt die middag gezellige Brabantse liedjes. Haar repertoire is zeer divers en met haar mooie stem weet zij het publiek steevast te boeien en een gezellige muzikale sfeer te creëren.
De slachtdag in het Boerenbondsmusem neemt bezoekers mee terug in de tijd. Traditioneel werd vroeger in de maand november het huisvarken geslacht nadat het met veel zorg was vetgemest. Dan ging de slager aan het werk. Het hele varken werd gebruikt. De slager maakte worst, bloedworst, balkenbrij en zult. Ribbetjes, ham en spek werden geconserveerd, zodat de mensen voorraad hadden om de winter door te komen. Naast het zien van het ‘vèreke op de leer’ zijn er verschillende andere activiteiten. Volgens het Boerenbondsmuseum is de slachtdag een bijzonder evenement, dat in Nederland nog maar zelden plaatsvindt. Daarom verwacht men zondag veel publiek.

De slachtdag duurt van 11.00 tot 17.00 uur. Het Boerenbondsmuseum is gelegen aan Pandelaar 106 in Gemert. Meer info over Annelieke Merx staat op www.anneliekemerx.nl.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant