Afbeelding

Sam Wassenberg: 'Topklasse? Waarom niet?'

Voetbal 16 keer gelezen
UDEN - Sam Wassenberg (22) is één van de zichtbare exponenten van de zich zo goed ontwikkelende spelersgroep van UDI'19. De beweeglijke aanvaller loopt zelfs niet weg voor een veranderde doelstelling. Wassenberg: "Waarom zouden wij niet bij de eerste zes kunnen eindigen? Dan zou je meedoen voor een plaats in de Topklasse. Waarom niet?".

Door: Willy Rooyakkers

[image=104455]
Foto's : Peter Kuijpers

Het is alweer vijf jaar geleden dat hij debuteerde in de Udense hoofdmacht. Lange tijd rook Wassenberg wel aan het grote werk, vooral als buitenspeler, maar tot een echte doorbraak wilde het maar niet komen. Zelf geeft hij aan dat het vertrek van Johan van Bijsterveld en daarmee de tijdelijke komst van Louis Coolen voor de ommezwaai zorgde. "Van Bijsterveld zag het blijkbaar niet zo in mij zitten. Met de komst van Louis veranderde er veel binnen UDI'19, voor mij persoonlijk helemaal. Dat half jaar heeft hij veel goede dingen doorgevoerd".

Heeft Coolen dan de basis gelegd voor het huidige UDI'19? "Ja, dat vind ik eigenlijk wel. John Meijs is daar heel goed op verder gegaan. We zijn met veel meer vertrouwen gaan spelen en als team moeilijk te kloppen. Tegenstanders hebben vaak meer individuele kwaliteit maar toch hebben ze het met ons erg lastig. Ik denk ook dat het komt door onze speelstijl. Wij hebben toch vooral veel kleine en snelle jongens en dat terwijl ze toch gewend zijn om tegen fysiek sterke ploegen te spelen. Misschien is dat ons voordeel een beetje".

[image=74861]

Spectaculaire ontwikkeling

In ieder geval maakt Sam Wassenberg zelf een spectaculaire ontwikkeling door. Van een buitenspeler die het moest hebben van invalbeurten is hij nu een echte centrumspits geworden die zich een vaste basiskracht mag noemen. Niet alleen scoorde hij al vijf keer maar ook is Wassenberg intussen sterker aan de bal geworden en zet hij lopende mensen aan het werk. "Ik vind dat mijn balaanname beter moet worden als ik 'in de bal' kom. Daar moeten we aan werken. In ieder geval geef ik alles voor het team."

Belangrijk achter de schermen voor veel Udense spelers van de generatie Wassenberg is Bart Möhlmann. De ex-trainer van de A-junioren heeft nog veel contact met 'zijn jongens'. Wassenberg: "Bart is de beste trainer die ik ooit heb gehad. Hij hevelde mij over naar een hoger jeugdelftal, maar deed dat ook met andere jongens die nu in het 1e spelen. Vaak praten we nog met elkaar."

DESK

Zondag komt met DESK een 'onbekende' tegenstander naar Parkzicht toe. "Ik ken ze niet zo goed. Ik verwacht dat ook hun vooral vrij fysiek spelen, wij moeten gewoon van onszelf uitgaan." In ieder geval zijn Dimitri Cremers, Patrick Kremers, Robin van Cuijk en Tim Wolf vanwege blessures niet inzetbaar. Dimitri Cremers lijkt echter weer snel te kunnen aansluiten.

Nog even een laatste prikkelende vraag voor Sam Wassenberg. We vragen hem of hij niet denkt dat er belangstelling van andere clubs komt als hij zich zo blijft ontwikkelen. Zijn antwoord is het enige juiste: "Ik wil met UDI'19 naar de topklasse en waarom niet?".

[image=116761]

Programma voor komend weekend:
31-10-2009 19:30 JVC Cuijk - SV Venray
01-11-2009 14:30 Schijndel/VITAM Catering - Papendrecht
01-11-2009 14:30 Dijkse Boys - SV Meerssen
01-11-2009 14:30 sv O.S.S. 1920/Verbruggen - UNA
01-11-2009 14:30 UDI'19/Beter Bed - DESK
01-11-2009 14:30 Gemert - EVV
01-11-2009 14:30 OJC ROSMALEN - Baronie
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant