Afbeelding

Vriendenkring: 'We krijgen sterallures’

Kunst en cultuur 42 keer gelezen
VOLKEL – Ze spelen overtuigend en vol vuur, de toneelspelers van de Vriendenkring in Volkel. ‘Ikke, Krakkemikke en het Witte Wief’, wordt 7 en 8 november vast en zeker een groot succes, want minder dan 500 kinderen worden er niet verwacht. “En met een kleurplaat kunnen ze een meet en greet winnen. Kunnen ze ons een handje geven en met ons op de foto en zo. Ja, we krijgen sterallures!”

[image=117524]

Natuurlijk een actie met een knipoog, maar zelfbewust zijn de toneelspelers van De Vriendenkring absoluut. Zo willen ze geen strakke regisseur, maar iemand die hen de ruimte geeft: “Want anders wordt onze creativiteit beperkt”, vertelt Evelien van de Venne. “We willen zelf ideeën verzinnen, anders is het niet leuk. Dan kan je een boekje op gaan zitten lezen.”
Maar het spelen voor kinderen is een vak apart, weet regisseur Bets van der Heijden: “Kinderen zijn heel eerlijk en dat een moeilijk publiek. Als het saai is, hangen ze in de gordijnen of ze gaan naar moeders toe: ‘moet plassen’ en ‘drinken!’” Maar die ervaring heeft de Vriendenkring nooit gehad, vertelt Mike Wouters: “Als het heel spannend wordt doen ze ook naar moeders toe, maar dat is meer gillend.”

‘Ikke, Krakkemikke en het Witte Wief wordt zaterdag 7 om 14.00 uur en zondag 8 november om 11.00 en om 14.00 uur opgevoerd in De Schakel in Volkel. Een kaartje kost 2 euro voor kinderen en vanaf 13 jaar 3 euro.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant