Afbeelding

Alerte buurt verijdelt skimpoging

Column 4 keer gelezen
Cabaretier Mark van de Veerdonk laat iedere week, op geheel eigen wijze, zijn licht schijnen op actuele onderwerpen uit de regio. De column is ook na te lezen in de vrijdageditie van het Udens Weekblad, Stadskrant Veghel, weekblad Regio Oss en in De MaasDriehoek.

[image=83645]

“In Milsbeek hebben oplettende buurtbewoners een enorm misdrijf voorkomen. Afgelopen maandagavond zagen ze twee vage personen rond een pinautomaat hangen. Er bleek inderdaad een camera boven het toetsenbord bevestigd. Helaas zijn de twee mannen niet opgepakt”.
Wat denk je nou als je dit bericht leest? Inderdaad, nou gaan de DSB-gedupeerden wel erg ver! Van die laatste gepinde 250 euro een camera kopen en skimmen maar. Hoe ze weggekomen zijn met die loodzware woekerpolis om hun nek, is me trouwens een raadsel.

En bleef het daar maar bij. Dinsdagmiddag werden in Uden zelfs tandpastadieven opgepakt. Kan het nog schrijnender? Ook in ons buurtschap Slabroek zijn er enkele families lid geworden van de Vereniging Slachtoffers van Scheringa. Onze overburen waren tot voor kort nog “vermogend”. Hun wc-papier had paginanummers en de vader des huizes had zoveel goud in zijn bek staan dat hij met z’n kop in een kluis sliep. Hun jongste telg reed op een step met stuurbekrachtiging. Ze waren zo rijk dat ze bij de geboorte van dat ventje de verloskundige hadden laten persen en kreunen. Uiteraard beschikten ze over een auto met chauffeur, maar die man liet zich iedere morgen ook weer door zijn eigen chauffeur naar zijn werk brengen. Joh, hun konijn had een hok met een speciale saladbar. Het kon niet op. Althans dat dachten ze …
Ze zijn afgelopen donderdag verhuisd naar een krantenwijk, want daar is hun nieuwe huis van gemaakt … van krantenpapier en karton. Ik ben even bij ze langs geweest. Binnenkomen ging niet, daarvoor was het te klein. Hun koelkast ging naar binnen open, zo vertelde ze me. Maar ze hielden de moed erin. “Mark, we rijden nou in een auto van 160 duizend euro!” Inderdaad, zoveel zal de Arriva-streekbus op lijn 152 naar Oss zeker gekost hebben.

Ja, beste lezer, laat dit een les zijn. Vertrouw niemand! Ikzelf ben door dat DSB-debacle wel wakker geschud. Ik ben meteen gaan grasduinen in mijn papieren. Zo leek ik bijvoorbeeld prima verzekerd tegen brand, diefstal en ziekte … maar in de praktijk zou ik alleen geld vangen als er iets uit mijn brandende huis zou worden gestolen terwijl ik in het ziekenhuis lag. Mijn oom Wim uit Geffen had een levensverzekering van 4 ton afgesloten … maar ondanks dat ging hij tóch dood. Zo zie je maar: Geld is lastig spul, als je het spaart heb je er niks aan en als je het uitgeeft ben je het kwijt. En niet zelden Door Stomme Bankiers (DSB).

Een vermogend weekend met stuurbekrachtiging gewenst door

Mark van de Veerdonk

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant