Overzicht 3D: mooie zege Festilent

Voetbal 22 keer gelezen
UDEN / OSS - Festilent deed het zondagmiddag goed in de 3e Klasse D door op eigen veld koploper Rood Wit'62 een 2-0 nederlaag aan te smeren. Berghem Sport ging voor de tweede opeenvolgende week onderuit.

Rood Wit'62 maakte dit seizoen vooral in aanvallend opzicht al veel indruk maar kreeg zondagmiddag in Zeeland geen poot aan de grond. De gastheren, het team van trainer Lucien Roelfes, waren de betere ploeg en kregen de beste kansen. De basis vormde een gezonde portie agressiviteit. Tien minuten voor de pauze viel de 1-0 toen de libero van de gasten niet goed oplette en spits Corne Jans zeer attent reageerde en koel wist te scoren. Na de rust verdween de 33-jarige Jans naar de kant, zijn werk zat erop, waarna invaller Tom Laurensen goed zijn taak deed als controlerende middenvelder naast Jaap van de Broek. Rood Wit'62 was wel af en toe dreigend maar wist niet door te drukken. Een kwartier voor tijd besliste Peter Jakobs met een snoeihard schot, na een hakje van Roy van Lokven, de wedstrijd: 2-0

Identiek
Berghem Sport leek na een kwartier tegen Mierlo Hout op rozen te zitten toen Gijs Kappen middels twee indentieke treffers voor een 2-0 tussenstand had gezorgd. Eerst scoorde hij na een voorzet van rechts van Ricky van Orsouw en even later rondde hij het af na een assist van Jeffrey Duif. De supporters van Berghem gingen er goed voor zitten want nu konden de eigen favorieten het lievelingsspelletje spelen: counteren. Patrick Meinaerdt zorgde met een fraaie actie voor 2-1 waardoor er weer twijfel in de ploeg sloop.
Vlak na rust kon diezelfde Meinaerdt vrij doorlopen en de 2-2 binnenschieten waardoor de thuisploeg weer het spel moest gaan maken. Dit deed het te voorspelbaar, met vele lange ballen. Toen Van der Hoeff van de gasten vanwege natrappen van het veld moest keerde de hoop terug in de Berghemse harten maar uiteindelijk ging de winst toch naar 't Hout toen Job Maries een rebound, na een goede redding van Rick van Aalst, keurig afrondde: 2-3.

[image=116711][image=116710][image=116713][image=116712]

Heeswijk won thuis met 3-0 van Milsbeek dat behoorlijk dolende was op Sportpark Balledonk. Het is dat vooral Frank Dobbelsteen de ene na de andere kans onbenut liet anders hadden de dubbele cijfers gehaald kunnen worden. Voor de pauze was het de 18-jarige Mark Dobbelsteen die met een schitterende vrije trap voor 1-0 zorgde. Na de pauze voerde Toine Smulders op naar 2-0 waarna vlak voor tijd eindelijk Frank Dobbelsteen ook wist te scoren: 3-0. Heeswijk deed daarmee wel goede zaken want men kan nu eindelijk weer omhoog kijken. Voor Milsbeek, net gedegradeerd uit de 2e Klasse en zonder trainer Ge de Renett, wordt het wellicht een erg lang seizoen. Het shock effect bleef in ieder geval uit na het 'ontslaan' van De Renett deze week. Integendeel.

[image=116765]

Volkel verloor op eigen veld met 1-2 van Boskant. Volkel begon voortvarend aan de wedstrijd en creëerde in het begin van de wedstrijd al enkele kansen. Het geluk zat Volkel echter niet mee. In de 40e minuut kwam de domper. Een speler van Boskant kun volledig vrij voor de keeper snoeihard inkoppen. Op een psychologisch slecht moment, op slag van rust, verdubbelde Boskant zelfs de voorsprong: 0-2. Met deze enigszins geflatteerde voorsprong gingen beide elftallen de rust in. De tweede helft gaf enigszins eenzelfde beeld. Veel druk op het doel van Boskant, zonder het gewenste resultaat. Gijs Verkuijlen wist nog de paal te raken. Clubtopscorer Mark van den Berg wist toch in de 76 minuut de aansluitingstreffer te maken. Hierna bleef Volkel aandringen maar doelpunten vielen er niet meer: 1-2.

[image=116763]
[image=116762]
Foto's Tonny Kuijpers

Prinses Irene haalde het niet bij HVV Helmond: 1-0. De mannen uit Nistelrode deden zich daarmee, niet voor het eerst dit seizoen, ernstig te kort. Het was een aantrekkelijke wedstrijd, met twee aanvallende ploegen die technisch goed verzorgd voetbal speelden. Na een gelijkopgaande eerste helft, met voor beide ploegen over en weer kansen, was Prinses Irene in de tweede helft de beste ploeg. Het scoren is echter een probleem voor de Nistelrodenaren. Dennis van Erp, in de tweede helft in de ploeg gekomen voor Twan Verstraten (foto), had vier keer een treffer op zijn voet, maar het lukte hem niet het vijandelijke nylon te beroeren. Een actie van de beste man van HVV, Jourdain, zette de wedstrijd op zijn kop. Hij strandde eerst nog op doelman Van den Elzen, maar de rebound was een intikkertje voor Kara.