Afbeelding

Weg van de toekomst krijgt tovergroen

Column 16 keer gelezen
Cabaretier Mark van de Veerdonk laat iedere week, op geheel eigen wijze, zijn licht schijnen op actuele onderwerpen uit de regio. De column is ook na te lezen in de vrijdageditie van het Udens Weekblad, Stadskrant Veghel, weekblad Regio Oss en in De MaasDriehoek.

[image=83643]

Ik kan niet wachten. Het klinkt vreemd, maar ik kan het niet. Bij kassa’s en loketjes, aan de telefoon (“er zijn nog 12 wachtenden voor U! Hellup!”); ik kan niet wachten. Ik word er gek van. Laatst, toen ik na een avondje stappen naar huis wilde rijden, wilde iemand mijn fiets stelen. Maar het duurde zó lang voor hij mijn slot open had, ik kreeg er hartkloppingen van.

De volgende ochtend zat ik in de wachtkamer van mijn huisarts. Inderdaad niet zo’n fijne plek als je niet tegen wachten kunt. Naast me zat een heftig zwetende zwetser: “Ik ben bang dat ik een SOA heb. Ik heb laatst zelfs mijn opblaaspop ingeënt, en die zat pffffft meteen op de kast!? Daarnaast heb ik ook angina pectoris! Onzin, je beeld je allerlei idiote dingen in, had mijn gynaecoloog gezegd, mannen hebben geen angina.” De hypochonder was gelukkig snel aan de beurt. Daarna kwam een rij-instructeur naast me zitten. Hij had autogordelroos. Hij was als laatste binnengekomen maar mocht als eerste naar de dokter. Ik keek ondertussen op mijn horloge. Jee, wat duurde het lang. Toen mocht een lactose intolerante fotografe die geen cheese meer mocht zeggen …. Kortom, de een na de ander vertrok, en ik maar wachten. Juist toen de assistente eindelijk mijn naam omriep kwam een jongen de wachtkamer binnengerend. Zijn arm was zojuist uit de kom geschoten bij het bekijken van de laatste playboy. Ik kon weer gaan zitten. Gruwelijk, wat kan ik toch slecht tegen wachten. Daarom rij ik ook geen auto meer: “Op de weg Wanroij – Sint Hubert staat een file van 16 kilometer” … terwijl die weg maar anderhalve kilometer lang is!? Om nog maar te zwijgen over de Brabantse stoplichten. Daar erger ik me helemaal groen en geel aan.

Maar de oplossing komt er aan, tenminste als ik de plannen voor de Weg van de Toekomst mag geloven. Deze N329 loopt vanaf het Osse knooppunt Paalgraven richting de Maas. Betrokken burgers hebben de afgelopen maanden nieuwe ideeën mogen lanceren voor deze weg. Naast luchtzuiverende geluidsschermen, bermgras dat energie levert vond ik het idee voor een betere doorstroming van het verkeer briljant. In de toekomst krijgen vrachtwagens namelijk “tovergroen”. Stel je voor, je zit in je truck, alles staat weer vast, je nadert hoofdschuddend het kruispunt, maar kijk nou: hupla GROEN! Eindelijk een einde aan dat ellenlange wachten!
Oplossing: Ik word dus vrachtwagenchauffeur. Nee echt! Wacht maar af!

Een uit de kom geschoten weekend gewenst door

Mark van de Veerdonk

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant