Afbeelding

Strijdend UDI'19 laat Parkzicht ontploffen

Voetbal 36 keer gelezen
UDEN - Duizend doorweekte toeschouwers zagen zondagmiddag op Sportpark Parkzicht een fantastische wedstrijd tussen UDI'19 en SV Venray welke ook nog eens door de eigen favorieten met 2-1 werd gewonnen. De winnende goal van Johan Vissers viel vlak voor tijd en vormde de beloning voor een ongelooflijke portie getoonde inzet. De Udenaren nemen nu zelfs de 3e plaats van de ranglijst in.

Door: Willy Rooyakkers

[image=116109]
Foto's Robert Janzen

Voor de tweede week op rij deed Venray zich tekort door na afloop met slechts nul punten te staan. Ook tegen UDI'19 speelde het team van Jan Poels redelijk tot goed voetbal maar met UDI'19 trof men een elftal dat bereid was voor elke centimeter gras te knokken en in een soort van flow zit waarin alles goed lijkt te vallen.

[image=116108]

Sfeervolle ambiance

Het was ouderwets druk en gezellig in Uden waar de prestaties van de plaatselijke trots steeds meer het onderwerp van gesprek vormen. Tel daarbij op dat de gasten ook wat aanhang meebrachten en het valt te verklaren dat er een sfeervolle ambiance heerste. UDI'19-coach John Meijs kon niet beschikken over Dimitri Cremers die last had gekregen van zijn enkel. Hierdoor kwam Milan Delleman in de ploeg als linkerverdediger. Hoewel de eerste helft niet bol stond van de vele kansen was het kijkspel meteen vanaf het begin de moeite waard. Venray was de betere ploeg maar UDI'19 bleef in de organisatie toch aardig overeind. De gasten kregen via Tom van Bergen wel een uitstekende kopkans welke echter door Thijs van Hoeij moeizaam werd gepareerd.

[image=116107]

Toen iedereen zich verzoende met een logische 0-0 ruststand schoot een lange bal van Mark van de Meulenhof ineens door op het gladde veld en kon Sam Wassenberg alleen op keeper Peter Nabbe af waarna hij via het lichaam van de goalie wist te scoren: 1-0.

Sterk invallende Hlimi

Meteen na de hervatting werd echter duidelijk dat UDI'19 deze gelukkige voorsprong niet zou kunnen houden. Het overwicht van Venray begon te grote vormen aan te nemen, zeker ook onder impulsen van de uitstekend invallende Khalid Hlimi. Ook 'vedette' Freek Thoone was bijna niet meer te houden waardoor UDI'19 nadrukkelijk begon te wankelen. Overigens werd Thoone deze wedstrijd bekeken door Jan Peters van De Treffers.

[image=116106]

Na een minuut of twaalf vielen de gastheren om toen Custers met een slimme bal de geheel vrijstaande Hlimi aanspeelde en deze doeltreffend uithaalde richting lange hoek: 1-1.
De gelijkmaker was meer dan verdiend en de gasten leken door te drukken. Kansen voor Thoone, Van Bergen en invaller Plugers werden echter verprutst waardoor het op het tandvlees lopende UDI'19 naar de tweede adem mocht zoeken. Overigens vielen er over en weer enorm veel gele kaarten, tien stuks in totaal, maar liep het dankzij een goed leidende scheidsrechter Holthies nooit echt uit de hand.

[image=116104]

Vissers matchwinnaar

Nadat Armand Kremers was gewisseld, hij hield het op karakter tachtig minuten vol, ging UDI'19 alsnog op zoek naar de winst. Onder leiding van een sterk ingevallen Bart van der Wijst en de jeugdige revelatie Marc Koot, wat een talent, ontstonden er ineens weer kansen. Nadat Sam Wassenberg en de andere invaller Tim Wolf er al dichtbij waren viel een minuut voor tijd toch de winnende goal. Tim Wolf kreeg de bal na een aanval over links, behield goed het overzicht, en legde terug op de inkomende Johan Vissers die verwoestend uithaalde en Parkzicht ouderwets deed ontploffen: 2-1.
Vanuit het oogpunt van UDI'19 geen onverdiende zege maar sneu voor Venray dat bij 1-1 echter zelf verzuimde door te drukken. Of zoals Armand Kremers na afloop analyseerde: "Mooie gestolen overwinning. Een echte teamprestatie: tot het gaatje gaan totdat het echt niet meer gaat."

Van Hoeij, De Ruijter, Van Katwijk, Van de Meulenhof, Delleman, Vissers, Kremers (80. Wolf), Wonders, Van Zuidam (46. Van der Wijst), Wassenberg, Koot (90. Benkers)

Uitslagen:
Dijkse Boys - Baronie 1-1
JVC Cuijk - Papendrecht 2-0
sv O.S.S. 1920/Verbruggen - SV Meerssen 1-3
UDI'19/Beter Bed - SV Venray 2-1
Gemert - UNA 1-2
EVV - DESK - Afg
OJC ROSMALEN - Schijndel/VITAM Catering

[image=116098]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant