Afbeelding

UDI'19 durft voorzichtig omhoog te kijken

Voetbal 13 keer gelezen
UDEN - UDI'19 is beter aan de doorstart in de Hoofdklasse B begonnen dan menigeen had verwacht. Om eerlijk te zijn als wat 'iedereen' had gedacht. De Parkzichters hebben na vijf wedstrijden negen punten binnengehaald en doen fris en vrolijk mee in de subtop van de ranglijst. Zondag komt SV Venray naar Uden.

Door: Willy Rooyakkers

[image=115836]
Foto: Peter Kuijpers

En dan te bedenken dat bij die vijf wedstrijden twee duels zaten op verplaatsing bij de huidige koplopers Baronie en Dijkse Boys. Deze werden dan ook verloren, hoewel er bij Baronie meer inzat, maar de andere drie duels leverden het maximale resultaat op. In tegenstelling tot bij vele andere clubs viel het woord Topklasse overigens nog niet op Parkzicht. Hoewel: voormalig manager Mario Boselie nam het zondag in de euforie na de zege in Meerssen wel al gekscherend in de mond. Boselie: "We gaan voor de topklasse. Waarom zouden wij niet net zo'n grote 'bakkus' mogen hebben dan al die anderen?".

Gehaast zette hij daarna een gulle lach op maar feit is wel dat de Udenaren sneaky meer omhoog aan het kijken zijn. En waarom niet? De ploeg van John Meijs is nog steeds volop in ontwikkeling en kan daardoor alleen nog maar beter worden. De som der delen is bij UDI'19 op het moment extreem hoog.

Het is vooral ook opvallend dat de afgelopen twee wedstrijden zo eenvoudig werden gewonnen terwijl een belangrijke speler als Bart van der Wijst geblesseerd was. Blijkbaar heeft Meijs een dusdanig geraamte gebouwd dat een eventuele invaller meteen weet wat hij moet doen. Er is dus duidelijkheid en eenheid wat nog altijd de twee belangrijkste bouwstenen van een goed team zijn.

SV Venray

Zondag dus tegen SV Venray dat ook goed gestart is aan de nieuwe competitie. Na de nederlaag tegen Gemert (2-3) zakte het team van trainer Jan Poels wel een klein beetje terug maar gezien het spel tegen de Molenbroekers kan dit elftal van iedereen winnen. Gemert zwijnde in Venray, en niet zo'n beetje ook. Het is dat vooral Hlimi twee dotten van kansen liet liggen en dat het qua geluk niet echt meezat maar anders had Venray minstens een punt gepakt. Uiteraard is de al vaak geroemde Freek Thoone de beste speler van het team, hij is levensgevaarlijk en straalt onvoorstelbaar veel dreiging uit, maar daarnaast heeft Venray nog zeker andere sterke punten. Wat vooral ook opvalt is dat men veel lengte bezit en daardoor steeds gevaarlijk is bij standaardsituaties. Vooral de achterhoede lijkt ongeveer 2 meter gemiddeld groot te zijn.

In ieder geval wordt het zondag een leuke pot tussen twee teams die lekker vrijuit kunnen voetballen. Bij UDI'19 zal naast Patrick Kremers en Robin van Cuijk ook nog steeds Leroy van Dijk (enkel) niet van de partij zijn. Bart van der Wijst (lies) hoopt deze week weer bij de groep aan te sluiten maar of hij zondag bij de selectie zal zitten is nog twijfelachtig.

[image=115837]

Programma voor zondag:
11-10-2009 14:30 Dijkse Boys - Baronie
11-10-2009 14:30 JVC Cuijk - Papendrecht
11-10-2009 14:30 sv O.S.S'20- SV Meerssen
11-10-2009 14:30 UDI'19- SV Venray
11-10-2009 14:30 Gemert - UNA
11-10-2009 14:30 EVV - DESK
11-10-2009 14:30 OJC ROSMALEN - RKSV Schijndel



Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant