4G: Boekel Sport wint topper

Voetbal 129 keer gelezen
LEUNEN – De topper tussen koploper Leunen en Boekel Sport stond zondagmiddag op het programma. De bezoekers wonnen overtuigend met 0-3 en zijn daardoor de nieuwe koploper in de 4e klasse G.

Al vanaf het begin werd duidelijk dat Boekel Sport niet hoefde te vrezen voor de thuisploeg. De bezoekende ploeg probeerde met combinatiespel de nodige onrust te creëren in de Leunense defensie, maar was te gehaast, wat resulteerde in veel balverlies. Ook Leunen was niet bij machte om een fatsoenlijke kans af te dwingen. Na ruim 35 minuten was het dan toch raak. Door verkeerd uitverdedigen van Leunen was het William de Haan die de bal ontfutselde en Jan Tielemans in stelling bracht. Met een lage schuiver was de goalie van Leunen verschalkt.
De gehele tweede helft was ook voor Boekel Sport. Na weer een vloeiende aanval en de daaruit vloeiende corner kopte Roel van Lankveld de 0-2 binnen. Een eigen doelpunt leverde nog de 0-3 op.

[image=115631]

Odiliapeel ging hard onderuit bij Juliana Mill. Na het laatste fluitsignaal stonden duidelijke cijfers op het bord, 4-0. De groen-witten begonnen goed aan het duel en kregen na vier minuten de eerste kans van de wedstrijd. Thijs van Dijk kopte de bal diagonaal in maar het uitgestoken been van een verdediger van Juliana bracht op de lijn redding voor de thuisploeg. Even later kwam de thuisploeg op voorsprong na een soloactie van Martijn Langenhuizen die de actie zelf fraai afrondde in de korte hoek: 1-0. Odiliapeel was met een vrije trap van Urbain van Roosmalen dichtbij de gelijkmaker, maar de inzet spatte op de paal uiteen. Juliana Mill trok daarna de wedstrijd naar zich toe. Langenhuizen (nog twee) en Dennis Selten zorgden voor de 4-0.