Afbeelding

3e Klasse D: een vooruitblik

Voetbal 9 keer gelezen
UDEN - In de 3e Klasse D kan Volkel zondag goede zaken door van Rood Wit'62 te winnen. Heeswijk en Festilent moeten eindelijk eens gaan winnen en Berghem Sport verdedigt de ongeslagen status.

[image=98106]
Foto Peter Kuijpers

Tja, Berghem Sport is toch een beetje een verhaal apart de laatste maanden. Vorig seizoen leek uit te draaien op een catastrofe maar met kunst en vliegwerk werd alsnog in de 'toegevoegde tijd' een afgang naar beneden voorkomen. Eenmaal weer zeker van een verlengde licentie in de 3e Klasse D draait men ineens als een tierelier. De Berghemmers hebben na vier wedstrijden nog steeds geen enkel schrammetje opgelopen. Zondag wordt er afgereisd naar Zeeland waar het plaatselijke Festilent staat te popelen om de eerste overwinning van het seizoen bij te schrijven. De druk ligt dus bij de gastheren die wel al drie keer gelijkspeelden maar dat levert nu eenmaal niet zoveel op. Het zegt wel dat Festilent zelden wordt weggespeeld.

Hetzelfde verhaal gaat op voor Heeswijk dat ook al drie keer een 'draw' overeenkwam. De 'Heezikkers' nemen het zondag op het eigen Balledonk op tegen Mierlo Hout dat met twee puntjes helemaal onderaan staat. Eigenlijk kunnen we dus al spreken van een soort van vooruitgeschoven degradatieduel want hoewel het seizoen nog maar net aan de gang is wordt er toch al gekeken naar de rode streep. Zo zit een voetbalteam nu eenmaal in elkaar. Zondag winnen is dus het dringende advies aan de mannen uit Heeswijk.

[image=96465]

Volkel ontvangt Rood Wit'62 dat dit jaar de beschikking heeft over een aardig spitsenkoppel. Naast Mathijs van de Meijden is namelijk nu ook Bouarfa Yahiaoui aan komen waaien bij de Helmonders. Dat de ex-spits van Helmond Sport, Eindhoven en Dijkse Boys nog steeds een goaltjesdief is bewijst hij door in vier wedstrijden reeds zeven keer te scoren. Volkel is echter ook goed bezig. Afgelopen zondag was ook weer Thijs van Bree van de partij waardoor een sterk presterende Gijs Verkuijlen zelfs op de bank moest beginnen. Volkel heeft dus een aardige selectie en kan wel eens lang mee gaan doen in de 3e Klasse D. Een zege thuis op Rood Wit'62 zou flink bijdragen tot een voorlopige parkeerplaats in de kopgroep.

In 'Nisserooi' staat zondag de wedstrijd tussen Prinses Irene en Boskant op de rol. De Boskanter hebben nog maar een enkele overwinning geboekt terwijl het team van trainer Kuijpers in de middenmoot staat. Het team speelt degelijk en aardig maar mist door de blessure van Gijs van de Lee wat scorend vermogen. Men is nu compleet afhankelijk van de bevliegingen van Job van de Elzen hoewel men hoopt dat er andere spelers opstaan om wat doelgerichtheid te laten zien. Afgelopen zondag nog speelde Prinses Irene beter dan Vitesse'08 maar toch moest men genoegen nemen met 0-0. Het positieve was wel dat er veel kansen werden gecreërd.

[image=114055]

04-10-2009 14:30 MULO - SV Milsbeek
04-10-2009 14:30 Volkel - Rood Wit'62
04-10-2009 14:30 HVV Helmond - Vitesse'08
04-10-2009 14:30 Prinses Irene - Boskant
04-10-2009 14:30 Heeswijk - Mierlo Hout
04-10-2009 14:30 Festilent - Berghem Sport
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant