Afbeelding

Politie zoekt naar vloekende papegaaien

Column 21 keer gelezen
Cabaretier Mark van de Veerdonk laat iedere week, op geheel eigen wijze, zijn licht schijnen op actuele onderwerpen uit de regio. De column is ook na te lezen in de vrijdageditie van het Udens Weekblad, Stadskrant Veghel, weekblad Regio Oss en in De MaasDriehoek.

[image=83645]

“Gossiemikkie, potversnaatje, verdulleme zeg!” Mocht je deze afschuwelijke vloeken afgelopen week meerdere malen in je directe omgeving hebben gehoord, dan had je dus meteen de politie moeten waarschuwen, want grote kans dat je te maken had met de 4 zeldzame vloekpapegaaien, die in de nacht van zaterdag op zondag uit een Osse kinderboerderij zijn gestolen. Nondepiekes!

“Politie zoekt naar vloekende papegaaien.” Okay, de krantenkoppen “Politie zoekt keiharde kriminelen in verband met viagradiefstal” en “Aflevering van programma Spoorloos in mediapark ineens verdwenen”, zijn net iets leuker, maar dan komt toch deze. Ik vraag me ook af, welke papegaaien het beste kunnen vloeken: de beo’s in het supportershome van FC Oss (die beesten zijn nu giga in vorm, lijkt me) of deze vier papegaaien van de Osse kinderboerderij? Nou … ik ga dan toch voor die laatste vier, want kinderen tieren, vloeken en krijsen echt de hele dag door. Ik heb ze niet, begrijp me goed, maar ik zou zeggen: neem je hond mee op vakantie en stop je kind in het asiel. Van de week vroeg een 10 jarige dreutel: “hee lange, ik moet belluh, wil jij effuh op mijn kauwgom kauwen?” Brutaal dat ze zijn! Mijn broer kreeg laatst van zijn zoontje een verjaardagscadeau waar hij al weken naar uit had gekeken: hij kreeg namelijk zijn autosleutels weer terug. En “kijk onze Theo ’s hard groeien, de afdruk van zijn tandjes zit steeds hoger op mijn arm”. Mijn motto: als je kinderen beginnen te dreinen, dan moet je een boomhut bouwen … en daar pas uitklimmen als ze eenmaal slapen. Einde advies.

Persoonlijk denk ik dat de politie die vloekpapegaaien nooit zal vinden. Nee, die beesten vallen te weinig op hier in de regio. En eerlijk gezegd, als ik er eentje zou vinden, dan zou ik hem ook voor me zelf houden. Want nou vloek ik nog vooral ingehouden binnensmonds, tegen tegenliggers die geen richting aangeven, tegen de mevrouw vóór me die de groente niet heeft afgewogen, tegen hondeneigenaren, die wanneer mijn been er zojuist bijna is afgebeten, altijd zeggen: “ach dat doettie thuis nou nooit!” En wat moeten al die vliegtuigen van Volkel ineens boven ons buurtschap Slabroek? Zet af dat toestel, we zijn stiltegebied, sodesakkers! En dat laatste zou dan Lorre roepen. Geef toe, wat is er nou fijner dan zo’n beestje op je schouder die al het vuile vloekwerk voor je opknapt. Ik ga er ook eentje jatten, gortjuu!

Geen ingehouden binnensmonds weekend gewenst door

Mark van de Veerdonk

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant