Afbeelding

Eerste steen Parochiecentrum gezegend

Religie 36 keer gelezen
UDEN – “Alle activiteiten die hier straks gaan plaatsvinden, zijn stukjes metselwerk”, zei pastoor Theo van Osch dinsdagmiddag bij de ‘eerstesteenzegening’ van het nieuwe Parochiecentrum. Dat wordt momenteel gebouwd aan de Kerkstraat, recht tegenover de Petruskerk.

[image=114987]

Een eerstesteenlegging zat er nog niet in, want de enorme steen krijgt straks een plek bij de ingang, op de grond, als een soort welkomststeen. En zover is de bouw nog niet. Hoewel pastoor Van Osch het best op vindt schieten. “Ik ben net terug van vakantie. Je kunt maar het best ver weg gaan, want dan wordt er flink gebouwd”, lachte Van Osch.
De pastoor is blij met het nieuwe parochiecentrum van de Petrusparochie. “We leken een poos bezig met een afbraakperiode maar nu zitten we toch echt in een opbouwperiode. Dit is straks het thuis van ons allen.” In plaats van de eerste steen te leggen, werd het gevaarte door pastoor Van Osch gezegend. Op de steen staat de tekst ‘Pastoor Theodorus van Osch heeft mij op 29 september 2009 gelegd en gezegend’, zowel in het latijn als in het Nederlands.

[image=114988]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant