4e: Veel goals in Erp

Voetbal 20 keer gelezen
UDEN - In de 4e Klasse won Vorstenbossche Boys met liefst 3-5 (rust 1-2) in Erp. De gastheren wonnen overigens vorige week nog met 3-6 in Oss bij DESO.

Bij voetbal gaat het er om wie de meeste ballen in het doel schiet die wint. Niet wie de meeste kansen creëert. Erp had zondag de kansen, Vorstenbossche Boys de doelpunten. Die gingen uiteindelijk met drie punten in Erp aan de haal. Erp was zondag over de hele wedstrijd gezien de betere ploeg. Voetballend had het meer in huis dan Vorstenbossche Boys. Makke voor Erp was dat het al weer vrij snel tegen een achterstand aan liep. In de eerste tien minuten kwam Vorstenbossche Boys op 0-2 via Ronald Bijl en Rob van der Wijst. Dieuwe van der Heijden zorgde nog wel voor de aansluitingstreffer, maar verder kwam Erp niet.

Zegevieren
Deze week wist DESO wel te winnen. In Wijbosch had WEC weinig te vertellen: 0-4. De bezoekers waren de gehele wedstrijd de bovenliggende partij. Voor de rust liep WEC al door een vroege treffer van Kafedzic achter de feiten aan. Michel Gielis breidde de score uit. DESO kwam niet meer in de problemen en breidde de voorsprong uit.

Ruwaard moest naar Zijtaart en wist bij VOW een puntje te bemachtigen: 1-1. VOW maakte het spel en dat was veelal te doen op de helft van de gasten uit Oss. Echter de beste kans was voor Ruwaard, maar Twan Egelmeers redde prima. In de 26e minuut was er toch de verdiende openingsgoal voor VOW. Jan van de Heijden wist een rebound behendig af te werken. In de tweede helft dicteerde Ruwaard het spel en kwam op 1-1. VOW kwam niet meer in haar spel en mocht blij zijn, dat Ruwaard niet met de volle buit naar huis ging.

[image=114096][image=114097][image=114098]

FC Schadewijk ontving Mariahout wat net als vorige week een 2-2 gelijkspel moest toestaan. EVVC ging onderuit bij Nijnsel: 2-1. Cito zorgde voor een kleine verrassing door op eigen veld met 2-1 te zegevieren over Nooit Gedacht. In de andere 4e Klasse deed Boekel Sport door ook nu weer te winnen. Deze keer was Juliana Mill met 3-0 het slachtoffer.