Afbeelding

Boekels gilde oogst lof in Noord-Holland

Kunst en cultuur 8 keer gelezen
BOEKEL - De parochie van de Heilige Jacobus de Meerdere in Tuitjenhorn vierde afgelopen week het feit dat hun kerk 150 jaar bestond. De pastoor wilde aan de herdenkingsmis een historisch verantwoord tintje geven. En zo mocht het Boekelse gilde St. Agatha deze taak op zich nemen in Noord-Holland.

[image=113931]

Voorafgaand aan de hoogmis mocht de Hoofdman, Sjef van Zon, de aanwezigen iets vertellen over het Gildewezen in de Brabantse traditie en bijhorende rituelen. Opvallend was het vervolgens dat bij de vendelgroet hierna aan de geestelijke overheid in het St.Joseph park bij de kerk bijna alle kerkbezoekers dit met veel interesse aanschouwden.
Henk van Thiel en Ine Biemans oogsten met hun vendelen veel succes. Na het vendelen ging het gilde door de straten van Tuitjenhorn. Het gilde had er veel plezier in om de Brabantse cultuur in de kop van Noord-Holland te mogen tonen. Het Boekelse gezelschap ging nog naar Alkmaar om een rondvaart te maken door de historische binnenstad. Met hun outfit trokken de Boekelaren veel belangstelling van voorbijgangers.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant