Afbeelding

‘Guus, wat vond je er zelf van?’

Muziek 37 keer gelezen
“Ik vond het onwijs leuk”, vertelt Guus Meeuwis direct na afloop van zijn fantastische concert op een volle markt in Uden. “Een mooi gezicht, een vol plein met mensen die er zin in hebben. Dat is toch geweldig! Ik had er ook ook zin in, dus dat kwam goed uit.

[image=112198]

“De mensen hadden er zin en dat is fijn, want er is altijd een wisselwerking tussen de band en het publiek. Als het publiek aangeeft dat ze er vol voor willen gaan, dan is dat voor ons alleen maar lekker om te voelen en dan gaan we mee in die trein!”

Je wordt steeds beter!
“We werken er hard aan om iedere keer beter te worden. We willen ieder live-optreden weer een topprestatie neerzetten. We willen absolut niet afraffelen, maar iedere keer weer overtuigen. Dat mensen die de moeite hebben genomen te komen, weer naar huis gaan en zeggen: ‘tering, dat was gaaf!’”

Je speelde vanavond in Uden en dus in Brabant. Merk je dat?
“Brabant heeft wel iets bijzonders en dat voel je als je dat liedje inzet. Je wordt steeds meer samen. Dat heeft Brabant ook wel nodig.”

Het is het volkslied geworden!
“Informeel hè. Officieus. Maar ik ben trots dat het liedje doet dat we willen dat het doet. Het is niet geschreven als volkslied. Het is geschreven als mijn gevoel. Ik hou van Brabant en als blijkt dat dat appeleert bij heel veel mede-brabanders dan heeft dat liedje wel zijn doel bereikt.”

Kun je nog wel slapen vannacht?
“Nou ik ben nu vrij moe dus dat zal wel lukken, maar de adrenaline zit nog wel in mijn hoofd, dus ik slaap niet voor twee of drie uur.”

[image=112238][image=112239][image=112237]
[image=112217]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant