Afbeelding

VeghelaART: 'Op de mooiste plek van Veghel'

Kunst en cultuur 24 keer gelezen
VeghelaART is een nieuwe loot aan de culturele agenda van Veghel. Het evenement wordt gehouden op donderdag 17 september en brengt Veghelse kunst- en cultuurinitiatieven bij elkaar. Hoogtepunt van de avond is de uitreiking van een tweetal kunst- en cultuurprijzen. Stadskrant Veghel en Kliknieuws blikten afgelopen weken vooruit. Als laatste ging de redactie in gesprek met VOC-voorzitter Mart Smits.

“Weet je dat er 190 instellingen zijn in Veghel, die zich bezig houden met kunst en cultuur. Daar had ik zelf niet eens erg in!” VOC-voorzitter Mart Smits hoopt met VeghelaART op een soort van kruisbestuiving tussen professionele kunstenaars en amateurs en tussen de verschillende disciplines. “Neem nou de open atelierroute die eind september voor het eerst gehouden wordt. Het zou toch mooi zijn om die verder aan te kleden met muzikale intermezzo’s?”

[image=111865]

Het VOC heeft de afgelopen jaren met succes het Slokdarmfestival en het UITpunt geïnitieerd. Nu beide initiatieven op eigen benen staan, werd het tijd voor iets nieuws. Smits: “Wij liepen al langer met het idee om in Veghel kunst- en cultuurprijzen te introduceren. Al pratend heeft het deze vorm gekregen. VeghelaART brengt een groot aantal kunstvormen bij elkaar en geeft een soort van inkijk op wat er in Veghel allemaal te doen is op dat gebied. En wat we daarnaast heel uniek vinden is de locatie. Met dit oude fabriekspand aan de haven hebben we echt iets heel bijzonders in handen. Iets héél Veghels ook. Het is gewoon de mooiste plek van Veghel.”
Het VOC zet in op een tweejaarlijkse happening.
VeghelaART begint om 20.00 uur. Het VOC biedt de gasten een kop koffie of thee aan met een kunstzinnig gebakje. Toegang is gratis.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant