Afbeelding

Win kaartjes voor Het Volk in Nesterlé

Algemeen 37 keer gelezen
NISTELRODE | Toneelgroep Het Volk bestaat in 2016 40 jaar en luistert haar memorabele jubileum op met de reprise van Het Volk in Dothan (1996), één van de beste stukken uit het bestaan van Het Volk. Op 21 november staat Het Volk hiermee in de spotlights van Nesterlé in Nistelrode en mensen kunnen gratis kaartjes winnen.

[image=316701]

Wie kent niet het Bijbelse treurspel van Joost van den Vondel, waarin Joseph door zijn broers in een put geworpen wordt en vervolgens als slaaf verkocht aan een handelskaravaan op weg naar Egypte?
Het Volk maakt een ingrijpende bewerking van dit klassieke drama door een nieuwe eigentijdse hertaling en achtergrond te creëren. Drie docenten van het HBO proberen hun studenten dit bijbeldrama voor te schotelen. Hun privésituaties en de verziekte verhouding tussen de drie mannen leiden tot hilarische voorvallen. De sterkste troef van Het Volk is de combinatie van het almaar terugkerend onvermogen van de personages, met een aan naïviteit grenzend optimisme. De avond begint om 20.30 uur en kaartjes kosten 12,50 euro via www.nesterle.nl. Maar mensen kunnen ook kaarten winnen. Daarvoor moet het goede antwoord op de volgende vraag naar gestuurd worden: Uit welke stad komt Het Volk?
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant