Afbeelding

Sint Maarten op vrije basisschool de Zevenster

Algemeen 55 keer gelezen
UDEN | Kinderen van vrije basisschool de Zevenster vierden woensdag Sint Maarten. In de ochtend werden pompoenen uitgehold en versierd met snijwerkjes. Van de inhoud werd pompoensoep gemaakt. Om 17.00 uur kwamen alle kinderen terug op school om in de schemering dit lichtfeest te vieren.

[image=316734]

“Stergeflonker, buiten in het donker…. Wij lopen in een lange rij en dragen ons lichtje ook daarbij!”, zongen de kinderen die de Sint Maartensoptocht liepen. ’s Ochtends heerste er een gezellige drukte in de klassen. Ouders pompoenen uit voor hun kleuters, in de klassen hielpen de oudste kinderen de jongsten om ook zo’n mooi versierde pompoen te maken en van de inhoud werd door de ouders soep gemaakt.
‘s Avonds stonden er vuurkorven op het schoolplein. De kinderen hadden hun eigen brandende lantaarntje en zingend trok de stoet door de wijk. Voor de oudsten was er nog een indrukwekkend kort schouwspel. Sint Maarten, zichtbaar als een schim, kwam galopperend op zijn paard op de arme bedelaar af. Deze hief zijn armen op, waarop Sint Maarten met een ferme slag van zijn zwaard zijn mantel in tweeën deelde. Hierna keerden de kinderen weer terug naar school en aten samen met hun ouders de zelfgemaakte pompoensoep met versgebakken brood. De avond werd afgesloten met een verhaal over Sint Maarten.

[image=316733][image=316732]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant