Afbeelding

Burgemeestersontbijt: ‘Kost die ketting veel?’

Algemeen 50 keer gelezen
UDEN | “Wie eet er ‘s morgens niets?”, vraagt de burgemeester aan de kinderen van De Palster. Geen vingers gaan omhoog. “Kijk eens! Jullie hoeven hier niks meer te leren.” Dus is er donderdag volop tijd voor andere zaken zoals de ‘de ketting’ van de burgemeester.

[image=316763]

door André van der Linden

Terwijl in heel Nederland een half miljoen kinderen op school ontbijten, zijn 24 kinderen van De Palster te gast in de raadzaal. “Zeer uniek dat we bij de burgemeester aan tafel mogen”, spreekt de schooldirecteur en de kinderen beseffen dat. “Mogen we dalijk uw handtekening?” De burgemeester lacht. “Ja. Maar dan moet je hem wel goed bewaren!”
Burgemeester Hellegers is weleens op de Palster geweest, zo vertelt hij. “Toen hadden jullie iets met een oversteeksituatie die moest veranderen.” Dat speelt nog steeds, vertelt de directeur Peter van Lamoen.”Bij het zebrapad staat een boom ongelukkig in de weg.”

Raadzaal
Misschien dat de politiek hier iets aan kan doen in ‘de lampenzaal’, zoals de kinderen de raadzaal noemen. De burgemeester legt uit dat hier ‘de baas van de gemeente Uden’ zetelt. Dat is hijzelf niet, maar de gemeenteraad. “Kijk, daar zitten de wethouders. Als je vindt dat er een nieuwe school moet komen, kom je bij de wethouder terecht die gaat over het onderwijs. Die wethouder komt met een voorstel en hier mogen de 27 raadsleden zeggen of ze het een goed idee vinden en of ze geld hebben.” De directeur van De Palster spitst zijn oren: “Die wethouder zoek ik binnenkort wel even op.”

[image=316762]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant