Afbeelding

Indoorski Uden 'Groot door klein te blijven'

Sport 481 keer gelezen
UDEN | Indoorski Uden aan de Liessentstraat 16 F in Volkel is trots op het resultaat van de verbouwing die daar recent plaats heeft gevonden. Door de ingreep die ruim drie maanden duurde, hebben eigenaren en broer en zus Tjebbe Smit en Tjarda van den Broek - Smit nu de beschikking over een derde skibaan én meer ruimte om skiërs en snowboarders hun sport te laten beoefenen.

[image=314777]

Tjarda zit op het moment van spreken in de bar bovenin het gebouw. Ze kijkt tevreden om haar heen: "Voorheen maakten we het meeste gebruik van de ruimte beneden. Daar waren de kleedkamers en de opslag van de schoenen en ski's. Hier was de opslag van onze eigen materialen. Nu hebben we hier een bar en nog een aantal functies. We maken op dit moment optimaal gebruik van de ruimte die we hebben. Alles hebben we zelf gedaan." Niet alleen boven is er wat veranderd, beneden ook. Indoorski Uden heeft nu namelijk een derde baan. "Die ging er als eerste in", aldus Tjarda. "In het hoogseizoen voor kerst en voor carnaval is er altijd veel vraag om hier te skiën en te snowboarden, maar we moesten te vaak nee zeggen. Als oplossing daarvoor hebben we toen in het weekend de openingstijden verruimd, zodat we in plaats van 17.30 uur pas om 21.30 uur sloten, maar dat was niet ideaal. Dat is verleden tijd."

Ongedwongen
Mede door de veelheid aan vraag naar Indoorski Uden moest er dus worden uitgebreid. Waar komt de vraag om bij Indoorski Uden te skiën of te snowboarden vandaan? "Hier is het gezellig, ongedwongen. De lijntjes zijn bij ons kort. We kunnen snel schakelen en hebben een erg persoonlijke benadering", weet Tjarda. Tjebbe vult aan: "We spreken hier iedereen bij de voornaam aan. Dat is niet onbeleefdheid, we willen gelijkwaardigheid creëren. Ik denk dat we eens in de vijf jaar een situatie hebben dat we een voornaam niet weten."

Hobby/sport
Skiërs en snowboarders in verschillende soorten en maten glijden van de skibanen af bij Indoorski Uden. "Van 3 tot 85 jaar, van beginnelingen tot wedstrijdskiërs en snowboarders en mensen met een handicap. Iedereen kan nog bijleren, ook wanneer je zeer ervaren bent. Mensen vragen dan: 'Als je het al kan, waarom zou je dan trainen?' Dan zeg ik altijd: 'Maar het Nederlands elftal traint toch ook gewoon?'" Tjebbe: "Mensen zien skiën als een hobby, maar het is een echte sport. Het vraagt veel van een skiër of snowboarder. Hier proberen we mensen die al twintig of dertig jaar skiën nog steeds iets nieuws te leren." Een indoor skibaan heeft zo zijn voor- en nadelen. Een nadeel is bijvoorbeeld dat de neerwaartse snelheid iets lager ligt dan buiten. Maar daar staan volgens Tjebbe voordelen tegenover: "Hier kun je heel goed techniekoefeningen doen, bochten bijvoorbeeld. Daarnaast zijn er spiegels, dus kun je jezelf analyseren."

Ambities
In 2006 begon Indoorski Uden en na negen jaar is er dus een uitbreiding geweest. Hoe veel verder reiken de ambities van het ondernemende tweetal? "Onze eerste ambitie is om meer activiteiten in het laagseizoen te ontplooien", aldus Tjarda. "Maar de echte ambitie is om alle banen helemaal vol te krijgen", gaat ze verder. Tjebbe: "We zijn groot geworden door klein te blijven, dat is onze kracht. Natuurlijk hebben we ambities, maar we doen het stapje voor stapje. Laten we eerst de derde baan vullen." Voor meer informatie is er de website: www.indoorski-uden.nl of het telefoonnummer (0413) 25 91 10.

[image=314560][image=314559][image=314558]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant