Afbeelding

Basketbalclub Rush in de problemen

Sport 47 keer gelezen
UDEN | Basketbalclub Rush uit Uden heeft vrijwilligers nodig, en snel. Heeft de club voor 31 december geen oplossing, dan laat het bestuur van de vereniging het doek over Rush vallen. "Dit kan zo niet verder."

[image=315008]

"Rush, de basketbalclub in Uden en omstreken doet het super. Vandaag is de eerste wedstrijd van dit seizoen gespeeld door U12-1 en ze hebben dik gewonnen 84-18. U12-1 eindigde afgelopen seizoen ook al als kampioen. Dus het gaat super zou men denken, maar niets is minder waar. De vereniging gaat gepaard onder grote druk. Zo groot zelfs dat wanneer er geen oplossingen komen, voor 31 december 2015, het bestuur heeft moeten besluiten te stoppen met het bestaan van Rush!!!!!!", valt er te lezen in een noodkreet per email van Rush aan het Udens Weekblad en Stadskrant Veghel. 31 december 2015 staat dan ook met een dikke rode stift omcirkeld in de agenda van voorzitter Anthony Roes. "Die datum is het moment waarvan we zelf gezegd hebben: als er geen oplossing komt, dan kunnen zo niet verder." Het is niet de eerste keer dat de club in zo'n situatie zit. Twee jaar geleden zat de club ook al in zwaar weer. Die storm is overgewaaid, maar inmiddels pakken donkere wolken zich wederom samen. "Twee jaar geleden heeft de club ingegrepen en zijn we met nieuwe mensen begonnen, waaronder ikzelf als voorzitter aan ben getreden. Dat hielp toen, maar nu hebben we weer een nieuwe stroom mensen nodig. Er komt simpelweg te veel druk op de schouders van de vrijwilligers die we hebben. En het is niet zo dat we ineens een probleem hebben, dit is een langer proeces." Binnenkort is er een vergadering voor iedereen die zich geroepen voelt. "Dus ook mensen van buiten Rush zijn welkom", verduidelijkt Roes.

Posities
Op verschillende posities binnen de club is mankracht gewenst. Zo kunnen mensen nog trainer en/of coach worden en kan men toetreden tot de technische commissie en de activiteiten- en sponsorcommissie. "We missen continuïteit in sommige zaken. Laatst hebben we bijvoorbeeld Subway als sponsor binnen kunnen halen, maar daar kunnen we als club vervolgens geen vervolg aan geven. We zijn erg blij met de mensen die het nu oppakken, maar we hebben echt veel meer mensen nodig. En ervaring is geen pré, alleen de handen uit de mouwen steken is al genoeg." De club zoekt ook mensen van buiten die iets willen betekenen voor Rush. "Nu moeten we te veel een beroep doen op dezelfde mensen binnen de club. En het zou verschrikkelijk zonde zijn wanneer we moesten stoppen, want met Rush hebben we al hele mooie dingen bereikt. De sportieve prestaties zijn goed, bijvoorbeeld." Mocht op 31 december worden besloten dat Rush stopt, is het in eerste instantie wel de bedoeling dat de club het seizoen afmaakt.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant