Afbeelding

Shell Schimmel Uden: 'We zijn trots op Uden'

Zakelijk 744 keer gelezen
UDEN | "We zijn geboren en getogen Udenaren", vertelt Geert-Jan Schimmel. "We zijn trots op Uden en willen dat nog meer uit dragen!" Vandaar dat dat de nieuwe bakery van Shell Schimmel Uden een Udense belevenis is. Met aan de wand de molen en de kerk van Uden, maar ook de sensatie van heerlijke broodjes.

[image=314742]

"De warmte van thuiskomen", lacht Baukje Schimmel. "De mensen die binnen komen ervaren de geborgenheid van Uden." De Molen van Jetten, de Petruskerk en daarbij de geur van brood dat net uit de oven komt. Het is er heel de dag in het tankstation aan de Kornetstraat in Uden! "Van 's morgens zes tot 's avonds twaalf uur wordt alles vers gebakken", vertelt Otto Klok. "De bakery is net zo lang open als het tankstation en de wasgelegenheid. Daar is behoefte aan. Mensen hebben een avonddienst gehad en ze weten: het is hier open."

Perszè
Elk moment van de dag zijn ze lekker, de broodjes van Perszè, zoals het nieuwe concept in de broodjescorner heet. "Met een eigen touch", vertelt Baukje. "We richten ons nog meer dan voorheen op de beleving met luxere broodjes voor de innerlijke verwenning. Gevoel én smaakpappillen worden geprikkeld. Broodje Kentucky of Broodje Kip de Bitswijk, dat zijn broodjes waarvan de mensen zeggen 'mmm', dat is me toch een lekkere smaakbeleving!'"
Ook op zondagochtend! "Veel Udenaren komen dan hier puur voor het ontbijt thuis. Lekkere broodjes en croissantjes, want dat is toch anders dan dat je ze thuis in de oven doet. Ze worden ook verleid: 'oh, ik neem een fles vers geperste jus d'orange mee'. We hebben een broodtas, helemaal gevuld met broodjes & croissants. En als mensen gaan gourmetten of barbecuen komen ze hier voor de vers gebakken stokbroden."

Lokale acties
Het lokale hart van de familie Schimmel is ook te merken in de acties die gevoerd worden in de tankstations. Otto: "Onze acties doen we met lokale ondernemers waarmee we samen in de gemeenschap staan. Na iedere tankbeurt krijgen mensen een schimmelmuntje. Daar kunnen ze dingen mee doen als gratis autowassen en sparen voor badtextiel of een gratis broodje, maar ook bijvoorbeeld tegen inlevering van vijf muntjes een tweede bioscoopkaartje gratis bij Industry. En als mensen getankt hebben, krijgen ze een bon voor een gratis kinderpannenkoek bij Pannenkoek en Co aan de Markt in Uden. Dat is mooi meegenomen! Op deze manier heb je voor een ieder een win-win-situatie, Voor onszelf, de klant en de ondernemer."

Gemeenschap
Lokaal bezig zijn, dat is wat de familie Schimmel wil. Baukje. "Een tankstation is er voor heel de gemeenschap. Vanaf hun zestiende dat mensen brommer kunnen rijden, komen ze hier, jong, oud, man, vrouw. En waar onze klanten zijn, daar steunen wij. Schimmel Tankstations zijn daarom door middel van sponsoring betrokken bij veel clubs en verenigingen."

Shop
De blik op Uden is door de jaren heen niet veranderd, maar de shop van het tankstation wel. "Vijftien jaar geleden waren de shops veel meer voor de vergeten boodschappen", vertelt Baukje. "Dat is veranderd door de verruimde openingstijden van de supermarkten, maar als mensen onverwacht op bezoek gaan, hebben wij nog kwalitatief mooie bloemen en planten staan. Daarnaast hebben we mooiere, luxere cadeauartikelen en boeken. Onze klanten kunnen hier echt een mooi cadeau voor iemand uitzoeken."
In de shop zijn verder diverse cadeaukaarten en iTunes-kaarten te koop. Ook kunnen mensen voortaan bij Schimmel terecht voor de Staatsloterij, Lotto en Krasloten. Otto: "Vroeger was het een volle winkel, je moest alles hebben. Nu willen we onze klanten bedienen naar alle wensen van deze tijd en daarbij hoort zeker kwaliteit in broodjes, koffie en de shop, maar ook een warm welkom door onze medewerkers. De pompbediende van vroeger heeft plaats gemaakt voor een gastheer en gastvrouw. Onze klanten krijgen bij ons het gevoel dat ze thuis zijn, thuis in Uden!"

[image=314741][image=314743][image=314744][image=314745][image=314746]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant