Afbeelding

Studenten Bernrode wijzen Veghel op stille rampen

Onderwijs 213 keer gelezen
VEGHEL | Studenten van Gymnasium Bernrode uit Heeswijk-Dinther voerden op vrijdag 23 oktober campagne om meer aandacht te vragen voor stille rampen in deze wereld. Dit alles voor het BREAKING NEWS-project.

[image=315975]

“Het is echt wel een leuk project”, beamen Tessa, Vic, Willem en Cas. Ze zouden eigenlijk worden vergezeld door nog vier dames, maar die moesten eerst op audiëntie bij wethouder Riny van Rinsum. Een van de onderdelen van het project was om in contact te komen met de media. “Dat is goed gelukt. Zowel Stadskrant Veghel als het Brabants Dagblad hebben aandacht besteed aan onze projecten. Je maak het niet zo snel mee dat je contact moet zoeken met de media. Ik vind het wel leuk”, vertelt Vic.

[youtube=TOizX2GXfPs]

Babbelbox
Er waren afgelopen vrijdag drie groepen actief in het centrum van Veghel. Zij vroegen aandacht voor gehandicapten in ontwikkelingslanden, het vluchtelingenprobleem en kinderprostitutie. Het groepje wat aandacht vroeg voor het vluchtelingenprobleem was gisterenavond al gestart met een bijzondere actie. Zij sliepen één nacht in een met kartonnen dozen gebouwd huisje in de achtertuin van Vic. “Met slaapzak, maar zonder matje”, benadrukt Vic. Cas en Willen vroegen aandacht voor gehandicapten in ontwikkelingslanden. Zij hadden een aantal voorbeelden paraat om de Veghelaren mee te confronteren. “We proberen de mensen ervan bewust te maken dat dit wel degelijk een groot probleem is”, vertelt het tweetal. Samen met de andere leden van hun groepje hadden ze een camera geregeld om een soort babbelbox (bekend uit het televisieprogramma Man Bijt Hond red.) te creëren.

[image=315976]

Win-winsituatie
Het lijkt een geslaagd project, want de studenten hebben zich wel degelijk verdiept in de materie. Iets wat ze anders misschien niet zo uitgebreid zouden doen. “Je beseft je dat we het hier helemaal niet zo slecht hebben. Er gebeuren zoveel erge dingen waar mensen weinig van weten. Via dit project informeren we mensen over verschillende problemen in de wereld en zelf leren we er ook van”, legt Tessa uit. Een win-winsituatie.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant