Afbeelding

'Blijft dun, maar begroting Mill is sluitend'

Politiek 149 keer gelezen
MILL | Wethouder Erik van Daal van de gemeente Mill en Sint Hubert: "Voor de komende jaren is de begroting van gemeente Mill sluitend, maar onze reservepositie blijft een punt van aandacht." Alleen voor 2016 moest een tekort van € 188.000 opgevangen worden. Daarvoor kwamen vier onderwerpen in aanmerking.

Door Kees de Bruijn

[image=297284]

Om de begroting voor 2016 sluitend te krijgen werden voor de reconstructie van enkele wegen de voorbereidingskredieten doorgeschoven naar 2017. Besparing: 17.000 euro.
Wat meer euro's oplevert (71.000 euro) is het niet laten uitvoeren van een planstudie door de provincie voor de N264. Dit is de doorgaande weg door Sint Hubert. Deze beslissing heeft verder geen invloed op de eerder aangekondigde en vastgestelde aanpassingen van de weg.
Ook een flinke besparing levert het project 'Herindicatie bij het Huishouden' op. Hierbij gaat het om een vermindering van de uitgaven met 50.000 euro. Wethouder Van Daal benadrukt dat deze besparing 'geen invloed heeft op het niveau van de hulp zoals die nu geboden wordt'.
Een structurele besparing levert een gunstige aanbesteding van het leerlingenvervoer op. Dit leerlingenvervoer is per 2016 opnieuw in regionaal verband en op basis van inschrijving aanbesteed. Dit levert de gemeente een jaarlijks voordeel op van 50.000 euro.
Al eerder werd op het gemeentehuis in Mill een meevallertje gevonden in het buitenonderhoud van scholen. Daarvoor was nog een bedrag opgenomen in de begroting, maar vanaf 2016 zijn de schoolbesturen zelf verantwoordelijk voor dat onderhoud.

Geen belastingverhoging
Een heet hangijzer voor sommige gemeenten, belastingverhoging, is niet voor Mill van toepassing. De OZB, afvalheffing en rioolheffing blijft nagenoeg gelijk. De Millse begroting wordt begin november door de gemeenteraad besproken. Tijdens deze algemene beschouwingen kunnen de verschillende politieke partijen hun wensen kenbaar maken.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant