Afbeelding

Jachtslot in beeld als opvanglocatie asielzoekers

Politiek 159 keer gelezen
MOLENHOEK | Jachtslot De Mookerheide in Molenhoek komt mogelijk toch weer in beeld om asielzoekers op te vangen. Medio 2015 werd deze locatie nog te klein bevonden, maar nu de roep om kleinschaligere opvang vanuit de provincie Limburg luider klinkt, is het kasteel toch weer een optie geworden.

[image=259786]

Dat blijkt uit een memo van het college van B en W aan de gemeenteraad van Mook en Middelaar, dat eerder een motie over de opvang van asielzoekers al eens had aangehouden. Volgens B en W ligt er nog geen concrete vraag van het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA), maar de gemeente wil alle mogelijkheden nu al inventariseren voor het moment dat de vraag alsnog komt. Bij het Jachtslot zouden ongeveer honderd asielzoekers ondergebracht kunnen worden. Omdat op het kasteel nu een horecabestemming rust, zal de gemeente meerdere vergunningen moeten wijzigen. Door nieuwe wetgeving voorziet het college hierin geen problemen. "Alle aanvragen kunnen desgewenst gelijktijdig worden aangevraagd. Indien mogelijk, is de gemeente bereid om medewerking te verlenen aan de opvang asielzoekers", verduidelijken B en W.

Statushouders
De gemeente Mook en Middelaar gaf eerder al aan om, vooruitlopend op de taakstelling voor 2016, onderzoek te doen naar het huisvesten van statushouders (vluchtelingen met een tijdelijke verblijfsstatus, red.). Vóór 1 januari 2017 moet de gemeente in totaal 24 statushouder onderbrengen. Hiervoor heeft de gemeente een drietal objecten in beeld. Tevens is de gemeenteraad gevraagd om 25.000 euro werkbudget (manuren) vrij te maken.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant