Afbeelding

Tweede editie Bierproeverij Pruuve in Oploo

Kunst en cultuur 72 keer gelezen
OPLOO | Op zaterdag 21 november 2015 zal in Oploo de tweede editie van bierproeverij Pruuve gehouden worden. Vorig jaar werd begonnen met dit initiatief. Daarop kwamen zoveel goede reacties dat vrij snel werd besloten een tweede editie te organiseren. De organisatie is in handen van het plaatselijke Sint Matthiasgilde, dat in 2014 een pionier was met een bierproeverij in deze regio.

[image=315594]

Tijdens 'Pruuve' kan op verschillende manieren kennis gemaakt worden met bier. Rond 17.30 uur vindt er bijvoorbeeld een korte lezing plaats. De leukste kennismaking met bier is natuurlijk vooral door het zelf te proeven. In 2014 kon er geproefd worden van 32 verschillende bieren; in 2015 zullen er 42 bieren te proeven zijn. Daarvan zijn er 32 nieuw in vergelijking met de bierkaart van vorig jaar. Er is streng geselecteerd op de bieren, die uiteenlopen in biersoort (blond, donker, tripel, IPA, stout, et cetera) en land van herkomst. Er zijn bieren uit vier verschillende landen, maar het leeuwendeel komt uit België. Daarnaast zijn er bieren die in Nederland normaal verkrijgbaar zijn en bieren die je alleen bij een speciaalzaak vindt. Of bieren die je helemaal niet vindt in Nederland...
Het 'pruuven' van de bieren wordt net als in 2014 gedaan in proefglaasjes van 15 cl. Dan kunnen de gasten van meer verschillende bieren proeven, omdat het kiezen soms al moeilijk genoeg is. Prijs van een consumptie is 1,60 euro, wat aanmerkelijk minder is dan bij vele andere bierproeverijen.

Informatie
Bierproeverij Pruuve wordt zaterdag 21 november gehouden in de watermolen in Oploo. De deuren openen om 15.00 uur en sluiten om 23.00 uur. De entree is gratis en bij binnenkomst kan iedere bezoeker een lijst met beschikbare bieren krijgen.

Kleine tip: neem een pen mee om op te schrijven welke bieren gedronken zijn of de waardering over het bier te noteren. 
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant