Afbeelding

Hennepkwekerij in Grave opgerold; duo vast

Politie 237 keer gelezen
GRAVE | De politie heeft maandagavond twee mannen in een winkelpand aan de Hamstraat in Grave gearresteerd, waarin een kwekerij met hennepstekjes werd aangetroffen.

[image=315473]

Agenten gingen rond 18.30 uur naar het pand na een melding dat er goederen in een busje werden geladen. In de wagen zaten spullen die gebruikt worden in een hennepkwekerij. In het winkelpand zelf troffen de politiemensen een ruimte aan met hennepstekjes. Ook hier lagen spullen voor een hennepkwekerij. De stroom werd illegaal afgetapt. Twee mannen die in het pand waren zijn aangehouden. Het zijn een 61-jarige man uit Angeren en een 56-jarige man uit Warnsveld. Ze zijn meegenomen naar het bureau voor verhoor en dinsdagochtend heengezonden. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt.

Vermenging
Criminele organisaties maken enorme winsten met de illegale hennepteelt. Vaak wordt dat illegaal verkregen vermogen geïnvesteerd in legale branches, zoals vastgoed en horeca. Die vermenging van boven- en onderwereld, ook wel ondermijning genoemd, is uiterst zorgelijk. Dergelijke criminele organisaties schuwen geweld, afpersing, corruptie en zelfs liquidaties niet. De aanpak van de georganiseerde hennepteelt is een landelijke prioriteit voor de politie. Bij de aanpak is niet alleen de overheid betrokken. Ook bedrijven en verzekeraars doen er alles aan hennepteelt samen met de politie een halt toe te roepen.

Risico’s en schade
Deze hennepkwekerij bevond zich in een woonwijk. Mocht zich een hennepkwekerij bij u in de buurt bevinden, dan loopt u risico op brand door kortsluiting en lekkage. De schade die de hennepteelt veroorzaakt is groot. Woningcorporaties en energiebedrijven draaien op voor de kosten veroorzaakt door lekkages, brandschade en illegaal afgetapte energie.
Tips zijn van groot belang om deze vorm van criminaliteit te bestrijden. Meld verdachte situaties bij de politie via 0900-8844 of bel Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. Lees meer over illegale hennepteelt op http://politie.nl.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant