3D: Regen en wind teisteren voetballers (audio)

Voetbal 73 keer gelezen
Het was geen pretje als je vanmiddag het veld op moest. Twee wedstrijden in de derde klasse D werden afgelast. Nooit Gedacht –Vitesse’08 en Hapse Boys – Avanti’31 konden wegens slechte en natte velden geen doorgang vinden. Rhode won de topper van Volkel en die andere topper tussen FC Uden en Boekel Sport eindigde gelijk. Bij Margriet – Nulandia raakte scheidsrechter Wim Verstegen in de warming-up geblesseerd. Gelukkig was John Pennings aanwezig en kon er gevoetbald worden.

[image=296012]

Veel wind en regen op Sportpark De Vlasakker in Uden. Trainer Johan van Osch moest het zoals eerder bekend in het duel met Boekel Sport stellen zonder spits Patrick Witjes (blessure) en Hakop Aslamjan (geschorst nog 4 wedstrijden) Ruud Vermeer kende weinig problemen qua spelers arsenaal. Boekel Sport leek op 0-1 te komen maar het doelpunt werd door scheidsrechter Houben wegens buitenspel geannuleerd. Voor doelpunten was het wachten op de tweede helft. In de 52e minuut viel de eerste treffer. Een voorzet werd uit de zestien terug gekopt voor de voeten van Rick van den Boom die bedacht zich geen moment en scoorde 1-0. Voor de gasten uit Boekel alle reden de (hoe toepasselijk) de stormbal te hijsen. Het meeste balbezit was voor de Boekelnaren, waar het oppassen bleef voor de Udense omschakeling. Met name Jordy Veld leek een paar maal te ontsnappen uit Boekelse handen, maar tot scoren kwam hij niet. Dat deden de gasten wel. Twaalf minuten voor het speeleinde kwam de bal hoog voor het Udense doel. Doelman Witjes werd zwaar gehinderd, maar niet zwaar genoeg in de optiek van scheidsrechter Hoeben. Voor de vrijstaande Teun Wiendels was het niet moeilijk om de overigens wel verdiende gelijkmaker te scoren: 1-1.

[image=316926][image=316925]

Rhode – Volkel 2-1
Thuisclub Rhode boekte vanmiddag een verdiende zege op het bezoekende Volkel. De ploeg van trainer William van der Steen kwam in de zestiende minuut nog wel op 0-1 nadat de doelman van Rhode een bal losliet die vervolgens voor de voeten van Stijn van Cuijk werd gedeponeerd. Van twintig meter haalde de aanvaller uit wat 0-1 betekende. Een kwartier later was de stand alweer gelijk. Nadat de opkomende verdediger Daan van Dinthen hard uithaalde naar 1-1. Volkel leek 1-2 te scoren, Roy van Hinthum werkte mooi af na een prachtige crossbal van Ruud Verstegen. Toch reageerde de Rhodense grensrechter direct door te vlaggen en werd de goal, waarschijnlijk terecht, afgekeurd. Volkel kreeg nog een kans, maar hier vergat Stijn van Cuijk breed te leggen op Ruud Boyon. In de slotseconden van de eerst helft sloeg Rhode alsnog toe. Opnieuw had Van Dinthen een belangrijke rol. Uit zijn voorzet kopte Kyron Brus de 2-1 achter Tom Jacobs de keeper van Volkel. Na rust kregen beide ploegen een paar kleine kansjes, maar thuisclub Rhode bleef heersen bracht de voorsprong verdiend over het eindsignaal.

[image=316907]

Stormvogels’28 – DAW 1-2
Eigenlijk mag het DAW zichzelf verwijten dat het in de tweede helft nog zo moeilijk maakte. De ploeg uit Schaijk kwam na twintig minuten op een 0-1 voorsprong door een schot van afstand van Freek van Boekel. Het elftal van trainer Rob van der Ven bleef heersen en had zich een grote dienst kunnen bewijzen door een enorme kans te verzilveren. Noud de Looijer en Marc Raaijmakers mochten alleen af op het doel van Stormvogels, maar de inzet kwam op de paal. Van der Ven: “Als je die maakt ben je nagenoeg veilig. Dan wordt het op het zware veld daar echt werkvoetbal na rust.” De thuisclub ging op jacht naar de gelijkmaker en die kwam er middels een fraai doelpunt van Lloyd Kooiman. In de slotfase zat het engeltje toch op de schouders van DAW. Maik van Ven werd in de zestien omvergelopen. Voor de arbiter van dienst voldoende reden om de bal op de stip te leggen. Doelman Silvester Rodriguez heeft dan een reputatie hoog te houden en stelde niet teleur. Vanaf elf meter schoot de doelman raak en was er winst voor DAW.

[image=316906][image=316908]

Margriet – Nulandia
Er rust een vloek op scheidsrechters en fluiten bij Margriet. Het bizarre aan dit verhaal is dat de club aan de Amstelhoef part nog deel treft in dit verhaal. Vanmiddag zakte voor de vierde maal binnen twee jaar een scheidsrechter door zijn hoeven. De ongelukkige was Wim Verstegen uit Uden zich in de warming- up blesseerde. Hoe dan ook de lampen op het gloednieuwe complex moesten aan en de kon de wedstrijd om kwart over drie beginnen. De vervangende scheidsrechter was John Pennings die de wedstrijd naar een goed einde bracht. Gescoord werd er niet al waren er vooral voor Nulandia een paar goede mogelijkheden, maar de stand bleef zoals hij was bij het begin: 0-0.

[image=316904]

Avesteyn – Vianen Vooruit 1-1
De ploeg uit Dinther deed zich vandaag te kort volgens trainer Lucien Roeffen. Diezelfde Roeffen zag zijn team na een kwartier op voorsprong komen. Rens van Vugt legde breed af op Stan de Laat die af mocht drukken naar 1-0. Roeffen: “Hierna heersen we zeker de eerste 25 minuten. Daarna komt de wedstrijd wat in balans, maar scoren we niet.” Rik Willems deed dat wel en pofte de bal binnen: 1-1. Na rust kwam er een sterke fase voor Avesteyn, maar paal, lat en Rens van Vugt die alleen op de Vianen Vooruit-doelman afging, brachten niet de in de lucht hangende treffer. Roeffen vervolgt: “Dat is heel jammer. Vorige week tegen Hapse Boys ook al punten laten liggen, nu wordt het allemaal moeilijker."