Afbeelding

Lange zit voor UDI’19 naar Vlissingen

Voetbal 30 keer gelezen
UDEN – Maar liefst 185 kilometer liggen er te wachten op UDI’19 naar Vlissingen. Veel kaarten en wellicht wat opbeurende gesprekken voor het team onderweg naar het Zeeuwse havenstadje. UDI’19 gaat voor de winst en waarom ook niet. Het verloor, soms heerlijk voetballend, van Dongen, maar mist vaak de kunst van het scoren. Bas Gösgens gaf gisteren de groep te kennen dat hij einde seizoen stopt bij UDI’19.

Door: Peter Kuijpers

[image=306295]

Aanvoerder Randy Hofmeijer komt zondag niet op het wedstrijdformulier voor. De Udenaar incasseerde zondag tegen Dongen een fatale gele kaart. Hofmeijer was minder te spreken op de manier waarop het team kennis nam van het vertrek van Gösgens. Dat wist hij vrijdagmorgen in een gesprek op SkyLine te vertellen: “Wij werden verrast door het persbericht. Bas had het ons al verteld, maar van het bestuur had ik een wat chiquere manier van handelen verwacht. Ik mag hopen dat we in het profiel voor de nieuwe trainer wat meer betrokken worden.” Het interview is zaterdag tussen 16.00 en 18.00 nogmaals te horen in het Sportprogramma van SkyLine RTV.

[image=314057]

Sander Maas
Door de schorsing van Hofmeijer is heerst de vraag of Robin van Cuijk, die geblesseerd het veld verliet tegen Dongen, eveneens verstek moet laten gaan. Van Cuijk reageerde aan deze redactie overigens dat hij lekker getraind had met John Paul Willems en geen pijn meer voelde. Belangrijk voor de Udenaren is een goed resultaat te halen uit de tweede wedstrijd van het tweeluik met Dongen en Vlissingen. Trainer Bas Gösgens had er vol vertrouwen in na de bekerwinst in Nuland en daarna op TOP. “Ik zie weer oude patronen opdoemen. Als we zondag zo spelen dan moet het lukken.” Misschien ook wel terecht omdat de Udenaren goed voetbal op de mat leggen. Doelman Sander Maas staat zijn mannetje bij de tricolores en is tevreden over zijn optreden. Maas: “Ik ben zeker tevreden. Ik voel progressie in mijn spel en dat komt ook door de goede keeperstraining van Rudie Geurts die heeft me veel bijgebracht. We moeten ons goede spel echter wel onderstrepen met doelpunten. Dat moet gaan gebeuren dat kan niet uitblijven ik denk zondag in Vlissingen al.” Om 14.00 uur fluit scheidsrechter Vink uit Heerlen aan de Ireslaan voor het begin. Vink was onlangs nog de uitstekende scheidsrechter bij het duel Volkel – Nulandia.

[image=316781]

Programma Hoofdklasse B:
Blauw Geel'38/Jumbo - O.S.S.'20 (Zaterdag)
DESO - Gemert
Dongen - Halsteren
DOSKO - Baronie (Zaterdag)
EHC/Heuts - TOP
Gestel - Groene Ster
Vlissingen - UDI'19/BeterBed

Stand Hoofdklasse B:

1 Dongen 9 - 23
2 EHC 9 - 20
3 Vlissingen 9 - 18
4 O.S.S.'20 9 - 14
5 UDI'19 9 - 14
6 Gemert 9 - 13
7 DOSKO 9 - 13
8 Halsteren 9 - 11
9 Gestel 9 - 11
10 DESO 9 - 10
11 Groene Ster 9 - 9
12 Baronie 9 - 9
13 Blauw Geel'38 9 - 8
14 TOP 9 - 3
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant