Volkel en Nulandia vrede met ieder een punt (audio)

Voetbal 88 keer gelezen
VOLKEL – Met het 1-1 gelijke spel konden beide clubs vrede hebben. Met een beetje geluk had er misschien toch een winnaar uit kunnen komen, maar dat bleef de clubs bespaard. De beiden doelpunten vielen in de eerste 45 minuten. Bart Hoefnagels was het namens Volkel die scoorde. Kort voor rust maakte Willem van Santvoort met een beauty voor Nulandia gelijk.

[image=315496]

Het was duidelijk te merken aan de Euwsels dat nog andere dingen plaats vonden dan voetbal. Nederland trapte op hetzelfde tijdstip in Kazachstan af voor een ticket naar het EK. Een kilometer verderop was er het Festyland muziekfestival. Slechts een 100 getrouwen waren aanwezig aan De Eeuwsels. Volkel doelman Tom Jacobs moest een paar maal al zijn talenten uit de kast trekken om schoten van Rik en Geert Korsten te keren. Aan de andere kant trilde de lat boven het hoofd van Nulandia-doelman Mike van Nuland bij een scrimmage in de Nulandia zestien. In de 40e minuut viel dan toch de 1-0 voor Volkel. Bart Hoefnagels verlengde een vrije trap van Stijn van Cuijk waar Van Nuland het nakijken had. Lang duurde vreugde van de voorsprong niet. Vier minuten later plaatste Geert Korsten de bal ragfijn in de looprichting van Willem van Santvoort die met een halve volley fraai scoorde.

[image=315497]

Geert Korsten
Na rust zakte de aanvalsdrift snel bij de twee teams. De wedstrijd zakte bij fase wat weg en leefde wat op in de slotfase. Bob Linders draaide handig weg van Stef van den Hurk, zijn inzet zoefde voor langs. Tien minuten voor tijd kreeg Geert Korsten een levensgrote kans, maar zijn schot was een prooi voor Jacobs. Met een sterk aandringend Volkel kwam het eindsignaal van de prima leidende (Hoofdklasse) scheidsrechter Vink uit Geleen. Ieder één punt en daar mocht niemand over klagen.

[image=315498][image=315495][image=315494][image=315493]

Opnamen voor SkyLine RTV met Ton Berens en William van der Steen na de wedstrijd Volkel - Nulandia. De volledige interviews zijn maandagmorgen te horen in het programma -Wakker worden met SkyLine- Later op de dag zijn ze ook op deze site te beluisteren.