Afbeelding

3D: Margriet – Nulandia, weerzien oude bekenden

Voetbal 86 keer gelezen
De topper, we hebben er wekelijks wel een in deze mooie klasse, is de ontmoeting FC Uden met Boekel Sport. Johan Vullings, trainer van Hapse Boys, gaat voor individuele gesprekken met spelers. Rhode, dat Volkel ontvangt, is ook een aantrekkelijk duel. Avesteyn dat gaat voor drie punten thuis tegen Vianen Vooruit, maar de pech voor de Dinthernaren is dat trainer Dennis Kroes van de bezoekers dezelfde plannen heeft. Vitesse’08-trainer Joop van den Ing wil punten. Het mooie voetbal is leuk, maar koopt hij niets voor.

Door: Peter Kuijpers

DAW was wegens trieste omstandigheden een weekje vrij. Zondag gaat de reis naar de meest verre tegenstander Stormvogels’28 in Siebengewald. Stormvogels’28 won na een 2-0 achterstand uiteindelijk met 2-3 van Vianen Vooruit. Wellicht is trainer Rob van der Ven afgelopen zondag wel naar de Koebaksestraat in Vianen afgereisd om Stormvogels’28 aan het werk te zien. Voor de rust heeft hij in ieder geval kunnen zien waar de zwakke punten liggen van Stormvogels’28 en wellicht na rust de betere kant. Voordeel, in dit geval een understatement, van een weekje rust is dat de heersende pijntjes tijd kregen om te genezen.

[image=157583]

Avesteyn – Vianen Vooruit
Avesteyn speelt zondag thuis tegen Vianen Vooruit. Twee laagvliegers om maar eens in die thermen te spreken. Beiden hebben de punten knoeperhard nodig. Juist in deze onderlinge duels is het van belang dat je de punten pakt. Winst voor Avesteyn betekent dat het team van Lucien Roeffen naar de top van het rechterrijtje klimt. Vianen Vooruit kwam zondag met 2-0 voor tegen Stormvogels’28, maar moest de zege toch laten lopen. Wellicht dat Rob van Raaij zondag in Dinther wat minuten kan maken voor Vianen Vooruit. Zijn operatie heeft behoorlijk wat kracht gekost. Avesteyn-trainer Lucien Roeffen: “De ziekenboeg zal voorlopig nog niet leegstromen alleen Martijn Swartjes zal hopelijk niet meer zo lang duren. Dus zullen we weer voor de volle honderd procent geconcentreerd aan de bak moeten. De afgelopen twee wedstrijden geven we veel te makkelijk doelpunten weg door persoonlijke fouten en spelhervattingen. Maar we laten ook zien dat we gewoon goed kunnen voetballen en tegen elke tegenstander kansen creëren. Alleen tegen margriet was een totale off-day en was dat niet het geval. Over inzet en beleving heb ik niet te klagen alleen zullen we in de eindpass echt zorgvuldiger moeten worden om tot resultaat te komen.”

[image=277722]

Margriet – Nulandia
De twee teams spelen sinds mensenheugenis al tegen elkaar. Toch blijft het affiche stralen. Margriet genoot zondag van een klinkende uitzege bij Vitesse’08. Joey Schuurmans kleurde deze winst behoorlijk in zoals we eerder lazen. De Ossenaar begint zich op zijn plek te voelen en dat legt Margriet bepaalt geen windeieren.

Keus gemaakt
Ton Berens gaf zondag aan dat dit zijn laatste seizoen is bij Nulandia. Na drie jaar gaat hij opzoek naar iets nieuws. Berens: “Ja, de periode waarin je voor jezelf als trainer weer een keuze moet maken of je door wilt bij de club waar je werkt of weer op zoek gaat naar een andere club is weer aangebroken. Ik heb de keus gemaakt om weer op zoek te gaan naar iets nieuws. Op dit moment zijn er nog geen contacten daar is het ook nog vroeg en ook nog rustig op de trainersmarkt voor, maar daar zal ongetwijfeld over enige tijd meer beweging in gaan komen. Ik ga me rustig oriënteren wat dat betreft. En natuurlijk wil ik het in Nuland graag goed afsluiten we zijn pas op 1/3 van de competitie, dus er kan en zal ook nog veel gaan gebeuren, vorig jaar was het absoluut knotsgek, maar sluit niet uit dat het wel weer eens die richting op kan gaan of daarbij dicht in de buurt kan gaan komen.

[image=21611]

Lastig
Zondag inderdaad de lastige uitwedstrijd bij Margriet, een wedstrijd op zich en met twee teams tegenover elkaar die nog moeite hebben om de overwinningen binnen te slepen al hebben zij afgelopen zondag het zoet der overwinning weer mogen proeven. Maar ook dit zal weer een wedstrijd zijn, zoals zovelen in deze competitie waarin de verschillen klein zullen zijn en de vorm van de dag weer beslissend kan zijn. We hebben al een aantal weken een paar afwezigen door blessures, maar ik moet zeggen dat de jongens die het wekelijks mee op moeten vangen het hartstikke goed doen. We doen het met de beschikbare spelers en wat dat betreft ben ik tevreden met de resultaten in de zware wedstrijden die we in korte tijd hebben gehad, al wil je natuurlijk altijd meer dat lijkt me logisch. We zullen kijken hoe we Margriet zondag het best kunnen bestrijden.”

Rhode – Volkel
Bij Theo van Lieshout, trainer van Rhode, lopen de zaken lekker met zijn team. Met al een periode op zak en weinig blessures ziet de ploeg de ontmoeting met Volkel vol vertrouwen tegemoet. Van Lieshout: “Zondag tegen Volkel wordt zeker weer een mooie interessante pot voetbal. Zoals het er nu uitziet kunnen we er met een vrijwel volledige fitte selectie naar toewerken, wat in deze fase van de competitie wel een plus is. Hopelijk blijven de weersomstandigheden redelijk goed zodat het veld een goede pot voetbal niet in de weg staat.”

Nooit Gedacht – Vitesse’08
Mooie paring. Vitesse’08 ging op de eigen Heykuul zondag onderuit tegen een ontketend Margriet met een herboren Joey Schuurmans. Vitesse-trainer Joop van den Ing: “Om te beginnen is Schuurmans een goede speler, maar we hebben het hem en Margriet wel héél makkelijk gemaakt afgelopen zondag . Wij speelden veel te naïef, niet scherp en dan ga je de bietenbrug op. Zondag Nooit Gedacht dit wordt ook weer een lastige partij omdat we nu toch weer eens punten moeten pakken. Je kan wel leuk mee ballen, maar uiteindelijk gaat het er toch om dat je punten haalt. Voor leuk mee voetballen krijg je geen punten toch? Hopelijk komen er weer wat jongens terug van blessures dat zal in de loop van deze week duidelijk worden.”

Hapse Boys – Avanti’31
Vooraf zou deze redactie haar schamele geld op de bezoekers uit Schijndel zetten. Maar in het roulettespel van de derde klasse D is alles mogelijk. Ton Berens haalt het in zijn commentaar nog maar eens aan hoe gek deze competitie vorig jaar wel niet was en die kant lijkt het opnieuw weer uit te gaan. Hapse Boys-trainer Johan Vullings wil meer strijd van zijn team, nou dat lijkt met de Hapse mentaliteit niet te veel gevraagd. Vullings: “De afgelopen twee wedstrijden waren teleurstellend. Daar waar we een goede kans hadden om zes punten te halen, heeft dit slechts één punt opgeleverd en dat tegen directe concurrenten voor de onderste plekken. Enerzijds pech (polletje tegen Avesteyn) en anderzijds niet effectief met de gecreëerde kansen omgesprongen (tegen Nooit Gedacht). Dan wordt het natuurlijk lastig en zullen we nu dus deze misgelopen punten terug moeten halen. Zondag treffen we met Avanti'31 een ploeg in vorm. Een ploeg die qua strijd op het randje van het toelaatbare zal spelen, maar ook genoeg kwaliteit heeft. Wij moeten vanaf het eerste fluitsignaal minimaal diezelfde portie strijd leveren om kans te maken op een resultaat. Naast de accenten op de trainingen zal er in individuele gesprekken en gezamenlijke besprekingen ook het een en ander besproken en afgesproken worden, zodat we het individueel en als team beter gaan doen.”

[image=315176]

Matte wedstrijd
Avanti’31-trainer Ronny Everaerts kan zich niet herinneren dat hij ooit in Haps is geweest. Hetgeen best mogelijk is voor deze trainer die uit de regio Nuenen en Eindhoven komt. Voor site' seeing zal zondag in Haps geen tijd ingeruimd worden door de Schijndelaren. Het feit dat ze dan de fraaie Mariamolen uit 1802, de neogotische Sint-Nicolaaskerk 1899 en het museum De Zevende Hemel missen zal vermoedelijk schouderophalend worden afgedaan. Everaerts: “We hebben wat lichte pijntjes overgehouden maar deze zullen richting zondag wel verholpen zijn. Verder geen schorsingen en we willen de positieve lijn ook in Haps weer doorzetten. Dit zal overigens zondag wel beter moeten want het was afgelopen zondag tegen Avesteyn een erg matte wedstrijd.”

FC Uden – Boekel Sport
De topper van het weekend is zondermeer FC Uden versus Boekel Sport. Bij de Udenaren bleven zondag de kicks in de tas omdat de wedstrijd naar DAW werd afgelast wegens een sterfgeval binnen de club. Trainer Johan van Osch was begrijpelijk om die reden zondag toeschouwer op De Donk bij het duel Boekel Sport – Volkel. Van Osch: “De tegenstander van zondag is een goed geheel waar je lastig van kunt winnen. Het doelsaldo is meestal veelzeggend. Ze geven niks tot weinig weg. Wij missen in ons aanvalsspel toch wat jongens die met een halve kans een wedstrijd kunnen beslissen. Maar wat je niet hebt daar moet je je ook niet druk over maken is mij geleerd. FC Uden tegen Boekel Sport is op voorhand een leuk affiche waarbij zeker wat belangen op het spel staan. Het zal een aardige strijd gaan worden aanstaande zondag. Boekel Sport maakte tegen Volkel een goede indruk op mij. Daarbij komt nog eens dat ze niet compleet waren, dus ze worden er alleen maar sterker op verwacht ik. Hopelijk kunnen we de supporters een aantrekkelijke wedstrijd bieden.”

Programma derde klasse D:
-Stormvogels'28 - DAW
-Avesteyn - Vianen Vooruit
-Margriet - Nulandia
-Rhode - Volkel
-Nooit Gedacht - Vitesse'08
-Hapse Boys - Avanti'31
-FC Uden - Boekel Sport

Stand derde klasse D:
1 Rhode 9 - 18
2 Boekel Sport 9 - 18
3 Volkel 9 - 17
4 Avanti'31 9 - 17
5 FC Uden 8 - 16
6 Stormvogels'28 9 - 14
7 Nulandia 9 - 13
8 Margriet 9 - 12
9 DAW 8 - 9
10 Vitesse'08 9 - 9
11 Nooit Gedacht 9 - 7
12 Avesteyn 9 - 7
13 Hapse Boys 9 - 5
14 Vianen Vooruit 9 - 4

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant