Klick'15 behoudt na winst op Merselo aansluiting

Sport 72 keer gelezen
WILBERTOORD | Om aansluiting bij de top te houden in de Hoofdklasse was het voor Klick'15 - na twee nederlagen op rij - belangrijk om weer punten te pakken. Daarin slaagden de korfbalsters uit Wilbertoord-Landhorst afgelopen zondag met verve. Op eigen veld werd Merselo met 14-11 verslagen.

[image=315539]

De wedstrijd startte met een flitsend begin, het tempo lag hoog en er werd aan beide kanten snel gescoord. Na een 2-2 stand was het voor beide partijen zoeken, want er moest hard gewerkt worden voor een kans.
De teams waren aan elkaar gewaagd, maar Merselo was in de afronding sterker en bouwde een voorsprong op van 2-5. Klick'15 liet het er niet bij zitten en vocht zich terug tot 7-7, wat ook de ruststand werd.

Verschil maken
Na de rust bleef het gelijk opgaan waarbij eerst Merselo maar daarna Klick'15 de voorsprong nam. Tot het einde van de wedstrijd was er weinig verschil en was het erg spannend. Pas in de laatste vijf minuten werd het verschil gemaakt. Channe Janssen maakte voor Klick'15 de 11-10, maar de gasten uit Limburg vonden toch weer de aansluiting.
Mieke Selten en Anja Derks wisten met een prachtig schot écht afstand te nemen van Merselo en Irma de Kleijne zorgde voor het laatste en haar vijfde doelpunt in deze wedstrijd en bepaalde daarmee de eindstand op 14-11. Irma de Kleijne (5), Anja Derks (3), Mieke van Berlicum (2), Jolanda Bouwen, Lotte Selten, Channe Janssen en Mieke Selten (ieder één) maakten de doelpunten namens Klick'15.