Afbeelding

Smouskes trappen af met Wousweekend

Kunst en cultuur 29 keer gelezen
ZEELAND | Het carnavalsseizoen begint in Zeeland traditioneel met het Wousweekend. Op vrijdagavond 6 november worden in De Heische Tip de jeugdhoogheden onthuld. Een dag later wordt bekend welk prinsenpaar vanaf het komende carnavalsjaar over het Smousenrijk heerst.

[image=316190]

In een tot spookhuis omgetoverde zaal van de Heische Tip wordt bekend wie de nieuwe jeugdprins, jeugdprinses, adjudant en nar van De Smouskes zijn geworden. Daarnaast wordt er afscheid genomen van de jeugdhoogheden die het afgelopen jaar over het Smousenrijk regeerden. De avond begint om 19.00 uur
Op 7 november wordt door een afvalrace bekend wie de nieuwe, ‘grote’ prins is. “Welke van de 11 tuinen met prinsensteek is het eigendom van de nieuwe Prins van de Smouskes? Met een afvalrace op zaterdag 7 november tussen deze 11 kandidaat-prinsen zal de echte zich staande moeten houden. Via www.facebook.com/smouskespakkenuit blijf je op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen rondom deze kandidaat-prinsen”, laat de Zeelandse carnavalsstichting weten. De avond begint zaterdag om 20.30 uur.

Muziek
De prinsenonthulling op zaterdag wordt muzikaal opgeluisterd door coverband Stolen Fame en de ‘Kreezyhaus No Limito Discoshow’. “Stolen Fame, met dorpsgenote Wilanda van Zeeland, zal met een uitgebalanceerde mix tussen lekkere mee-blèr-rock, swingende soul, disco en pop zorgen voor de livemuziek”, laten de Smouskes weten.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant