Afbeelding

Wapens en chemicaliën gevonden bij grote politieactie

112 105 keer gelezen
OSS | Bij een grote politieactie op tien locaties in regio Oss zijn vrijdagavond wapens en chemicaliën aangetroffen. De politie deed invallen in Oss, Geffen, Nuland, Niftrik, Heesch, Schaijk en Maasdonk. Er werden drie personen aangehouden: twee mannen uit Geffen (40 en 48) en een man uit Niftrik (61). Het drietal wordt verdacht van betrokkenheid bij de handel in en productie van harddrugs.

[image=315996]

In twee loodsen en in een garagebox werden chemicaliën aangetroffen. In totaal gaat het om honderden liters en enkele honderden kilo’s van diverse soorten, die in combinatie allemaal geschikt zijn voor de productie van synthetische drugs. Verder werden tientallen kilo's met vermoedelijk amfetamine aangetroffen. Door gespecialiseerde medewerkers van de Landelijke Faciliteit Ondersteuning Ontmantelen (LFO) werden de chemicaliën verder onderzocht om uiteindelijk veilig te worden afgevoerd.

[image=316029]

Vuurwapen in woning verdachte
Van twee van de aangehouden verdachten werd de woning doorzocht. In één van de woningen werd een vuurwapen aangetroffen. Op een andere locatie trof de politie een aantal automatische vuurwapens aan. Deze zijn in beslag genomen. In het kader van afpakken van crimineel vermogen werden ook twee auto’s en enkele duizenden euro’s aan contant geld in beslag genomen. De drie verdachten zijn in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

[image=315997]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant