Afbeelding

Elzendaalcollege biedt extra uitdaging in sportklas

Onderwijs 154 keer gelezen
BOXMEER | Het Elzendaalcollege in Boxmeer hecht veel waarde aan sport en bewegen voor haar leerlingen. Daarom kunnen leerlingen die extra uitdaging zoeken op sportief gebied deelnemen aan de sportklas.

[image=316939]

In de sportklas krijgen leerlingen extra uren lichamelijke opvoeding. Tijdens de sportlessen leren ze speluitleg geven, optreden als scheidsrechter en leidinggeven aan een groep. Daarnaast staan er excursies op het programma zoals Bounz (indoor springcentrum), het klimbos, American football en waterskiën. 
Ook nieuwe sporten komen aan bod: van fhuttle (een combinatie van voetbal en badminton) tot free running, trends worden op de voet gevolgd en in de lessen verwerkt. keer per jaar verzorgen de sportklasleerlingen de koningsspelen op een basisschool in Boxmeer. De sportklas is bedoeld voor leerlingen van 1,2,3 havo vwo en 1 t/m 4 mavo van het Elzendaalcollege Boxmeer. Leerlingen van 3 en 4 mavo zitten vaak in de sportklas als voorbereiding op de overstap naar een sportopleiding van het CIOS. Ook krijgen zij een cursus EHBO.

Open huis
Tijdens het Open huis van het Elzendaalcollege Boxmeer op woensdag 27 januari begeleiden de sportklasleerlingen verschillende spellen voor de bezoekers. Hierbij worden records bijgehouden en elk jaar verbroken. Wie kan het beste hoogspringen, touwtjespringen, basketballen, dribbelen? De namen worden gepubliceerd op de site van de school: http://www.elzendaalcollege.nl.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant