Afbeelding

Hannie Schaft, Tineke Schouten en Ton Kas in Schouwburg

Kunst en cultuur 37 keer gelezen
CUIJK | Een vrouw op een bankje. Het zachte geluid van de rijdende vrachtwagen vermengt zich met het geluid van de naderende branding. Ze zijn er bijna. Nog even dan wacht onherroepelijk het einde voor Hannie Schaft... 'Het meisje met het rode haar', de adembenemende musical over Nederlands bekendste verzetsheldin is zaterdag 28 november te zien in de Schouwburg Cuijk, dat de dagen ervoor tweemaal gastheer is van Tineke Schouten alsook van Ton Kas.

[image=316984]

Haarlem, 1943: de roodharige rechtenstudente Hannie Schaft ziet hoe de oorlog haar wereld verandert. Ze wil niet langer alleen lezen over recht, maar echt iets doen en sluit zich aan bij het gewapend verzet. Ze pleegt vele aanslagen op landverraders. Wanneer mede-verzetsstrijder en vriend Hugo omkomt, zweert ze hem te zullen wreken. 
Zeventig jaar na haar overlijden vertelt 'Het meisje met het rode haar' het adembenemende en waargebeurde verhaal van deze dappere jonge vrouw. Wie was Hannie Schaft en wat dreef haar om de keuzes te maken die ze maakte? De musical is gebaseerd op de gelijknamige roman van Theun de Vries en wordt door onder meer Roos van Erkel, Jim Bakkum, Joke de Kruijf en Sjoerd Pleijsier.
'Het meisje met het rode haar' is op zaterdag 28 november om 20.15 uur. De toegang bedraagt 33,50 euro, inclusief consumptie en garderobe.

Tineke Schouten DOET!
Heerlijke vrolijkheid, glitter en glamour, balletten, maffe typetjes en prachtige liedjes. Alles komt voorbij tijdens de show 'gewoon DOEN!', die Tineke Schouten zowel op donderdag 26 als op vrijdag 27 november (om 20.15 uur) opvoert op de planken van de Schouwburg.
Voor deze show trok Tineke de Amerikaanse glittershowbizz-specialist Jill Lopez aan, die haar adviseerde bij het maken van dé ultieme theatershow. Het motto: 'Big, Bigger, Biggest.' Vooral niet zeuren maar DOEN, gewoon DOEN. Tineke gaat hier ver in mee. En dus zit 'gewoon DOEN!' vol glitter en glamour, showtrappen, humor, gekke typetjes en meer. "Maar tussen al die vlot gepresenteerde pretentieloze vrolijkheid en lol, schuift Schouten er een prachtig liedje in over dromen. (…) In bepaalde cabaretkringen lijkt Tineke Schouten het laatste taboe. Dat moet nou echt maar eens afgelopen zijn", recenseerde de Volkskrant deze show. De entree is 33,50 euro, inclusief pauzedrankje en garderobe.

[image=316986]

Moppen tappen als kunst
Ton Kas speelt op woensdag 25 november (20.15 uur) zijn onemanshow 'Jabroer'. Na het overweldigende succes van 'Eerste Klootviool' kon een tweede deel natuurlijk niet uitblijven: gelauwerd toneel-, tv- en filmacteur Ton Kas, de eeuwige zwartkijker, maar wel eentje die de lach aan zijn kont heeft hangen, komt met een vervolg op zijn hilarische moppenshow. De inhoud is anders, het voornemen hetzelfde: lachen tot je scheel ziet. "Ton Kas vertelt op gortdroge wijze een verhaal met uitsluitend moppen. Flauwe moppen, goeie moppen en snoeiharde moppen", schreef Het Parool. Tickets voor 'Jabroer' kosten 18,50 euro, inclusief pauzeconsumptie en garderobe.
Meer informatie en kaartverkoop via Schouwburg Cuijk, Grotestraat 62 in Cuijk, tel. (0485) 31 43 44 of http://www.schouwburgcuijk.nl.

[image=316985]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant