Afbeelding

Regio Uden bereidt zich voor op het bekerweekend

Voetbal 34 keer gelezen
UDEN – Bekervoetbal heeft twee gezichten. In de latere fase van de competitie kan het soms verdomde lastig zijn als je op doordeweekse dagen op karige veldjes met dito verlichting moet opdraven. Van de andere kant is het een prima invulling op een voetballoze zondag. Extra bijkomstigheid is dat je de eventuele schorsingen er op weg kan vinken.

Door: Peter Kuijpers

[image=244580]

FC Uden is hiervan een sprekend voorbeeld. De club werkt in Someren donderdag al het bekerduel af met SV Someren. Voor spits Patrick Witjes komt deze wedstrijd nog te vroeg. De aanvaller van FC Uden geneest van een spierscheuring. Daar kan je niet lang genoeg mee wachten. Sprekend voorbeeld deed zich zondag voor in de wedstrijd Vlissingen – UDI’19 waar na twee minuten al doelman Pietersma van Vlissingen, die zijn eerder opgelopen spierblessure negeerde, zich moest laten vervangen. Hakop Aslamjan tikt weer een wedstrijd weg donderdag en resten er nog drie. Na het voorstel van vier wedstrijden eerder gingen de Udenaren niet akkoord waarna de KNVB er vijf van maakte. Trainer Johan van Osch: “Soms kun je maar beter niet protesteren. Dat heeft weinig nut blijkbaar. Donderdag spelen we echt wel met elf man onze bekerwedstrijd tegen Someren daar. Dat doen we ook komende zondag als we inhalen voor de competitie bij DAW in Schaijk.”

[image=264311]

Boekel Sport – O.S.S.’20
Trainer Ruud Vermeer van Boekel Sport ontvangt zondag Hoofdklasser O.S.S.’20 op Sportpark De Donk. Een kat en muis spelletje? Misschien wel, maar de Boekelnaren zullen de kicks diep in het zand van De Donk steken zondag reken maar. Logischerwijs zullen de drie klassen verschil een doorslaande factor zijn en kan onderschatting hooguit het bekende addertje zijn voor het team van O.S.S.20-trainer Maarten van Vugt die zich niet kon herinneren ooit vertoefd te hebben in de heerlijkheid Boekel: “Ik ben daar geloof ik een keer geweest met mijn zoontje geloof ik, maar dat is lang geleden. Maar ook daar zullen we moeten knokken. We willen graag verder in de beker dus moeten we winnen. Echter elke ronde zie je wel verrassende uitslagen en daar wil ik niet tussen staan. We gaan vol aan de bak daar.”

[image=288165]

TOP – UDI’19
De Udenaren boekten vorige week in Vlissingen een krappe, maar doch prima zege. Met Tim Wolf en Patrick Philippart als doelpuntenmakers moet de lange terugreis naar Uden een feest zijn geweest. Waar O.S.S.’20 en Blauw Geel’38 op papier een ‘makkelijke’ loting hebben treffen de Udenaren klasgenoot sv TOP. De Ossenaren zijn drager van de rode lantaarn, maar wonnen onlangs wel van Gemert wat toch niet de minste ploeg is in de Hoofdklasse B. Het verhaal van TOP is bekend. Geen rijke club in het amateurwereldje ,maar wel vaak oog voor talent en een gedegen jeugdopleiding. Helaas worden deze talenten, die wekelijks in de etalage staan, dan door collega clubs voor een paar duiten en mooie beloftes weggetrokken. Het is niet anders de club heeft er mee leren leven. UDI’19 is zaterdag opnieuw favoriet in Oss waar het drie weken geleden voor de competitie met 0-2 won. De wedstrijd begint in Oss om 16.00 uur. Trainer Bas Gösgens gaat na de winterstop aan zijn afscheidstournee werken. Het goed boeren in de beker is voor UDI’19-trainer dat een must.

[image=305300]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant