Afbeelding

Meuleman Nederlands kampioen canicross

Algemeen 74 keer gelezen
HELDEN | De Udense Egon Meuleman is afgelopen zondag Nederlands kampioen canicross (rennen met de hond) geworden. In de bossen nabij het Limburgse Helden prolongeerde hij zijn titels met zijn hond Kysia.

[image=317029]

Op zowel de lange als de korte afstand sloegen Meuleman en Kysia toe in Limburg. Voor de Udenaar was het een kampioenschap met een bijzonder tintje. Vorige maand tijdens het Europees kampioenschap in Schotland was hij op weg naar een zekere podiumplaats en dus een medaille, maar een lelijke val gooide roet in het eten. Hij stond met lege handen, maar wat erger was, was dat als gevolg van de val enkele weken niet kon trainen tot zijn grote frustratie. Daarom was hij deze keer extra gebrand op een goede prestatie op het Nederlands kampioenschap.

Groeiende
Het winnen van de titels wordt steeds lastiger, want de sport is volgens Meuleman groeiende. Steeds meer mensen nemen deel aan de sport, zeker in Nederland, en ook steeds meer ex-topatleten maken de overstap naar de sport. Meer concurrentie dus voor de Udense atleet, maar volgens Meuleman is zijn hond Kysia echter in topvorm en zeer gedreven. "Ik ben supertrots op haar", weet hij te vertellen na de winst in Helden. Zodoende is hij wederom Nederlands kampioen, titels die de bij de Udense atletiekvereniging De Keien trainende Udenaar zeker zal willen gaan prolongeren in 2016. En wie weet wat er nog meer in het vat zit, komend seizoen.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant