Afbeelding

Reconstructieplannen N271 opnieuw bekeken

Verkeer en vervoer 102 keer gelezen
GENNEP | Naar aanleiding van een recent dodelijk verkeersongeval tussen landbouwverkeer en een personenwagen op de N271 te Gennep, heeft afgelopen dinsdag een overleg plaatsgevonden in het gemeentehuis van Gennep. "We gaan nu een vervolgtraject in waarbij we diverse opties tegen het licht houden om de N271 verkeersveiliger te maken", aldus de Limburgse gedeputeerde Eric Geurts.

[image=316129]

Het overleg over de N271, ook wel bekend als de Rijksweg-Noord, werd bijgewoond door de gemeente Gennep, belangenvertegenwoordigers van landbouwverkeer, de politie, Veilig Verkeer Nederland en loonwerkers alsook de provincie Limburg. Resultaat van het overleg is dat de huidige plannen voor de reconstructie van de N271 op korte termijn opnieuw bekeken worden. Geurts: "Het was een constructief overleg."

Landbouwverkeer
Eén van de problemen die moet worden opgelost, is het landbouwverkeer op de weg. Op de autoweg (twee keer twee rijstroken) mag momenteel honderd kilometer per uur worden gereden. Landbouwverkeer op dit wegvak is dan ook niet toegestaan. Toch rijdt er regelmatig landbouwverkeer over. Door de grote verschillen in rijsnelheden tussen landbouwvoertuigen en het andere wegverkeer ontstaan gevaarlijke situaties. Geurts geeft aan dat afgesproken is 'dat bij het opnieuw bekijken van de reconstructieplannen tevens wordt gekeken naar een oplossingsmogelijkheid voor de korte termijn voor landbouwverkeer op lokale schaal'.
Daarbij is het streven van de provincie erop gericht om uiterlijk per 15 februari 2016 een korte termijn oplossing gerealiseerd te hebben waardoor het landbouwverkeer op een verkeersveilige manier gebruik zou kunnen maken van de N271.

Ongeval
Een 27-jarige man uit Groesbeek kwam 20 oktober op de N271 om het leven. Hij knalde op een tractor, die daar dus niet mocht rijden.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant