Afbeelding

Sinterklaas over Veghel: 'Wees trots op je dorp'

Algemeen 106 keer gelezen
VEGHEL | Sinterklaas is sinds afgelopen zaterdag in Nederland en op zondag arriveerde hij eindelijk in Veghel. Even spectaculair als altijd. De Stadskrant Veghel sprak de goedheiligman exclusief via de telefoon, want een ontmoeting in real life zat er natuurlijk niet in. "Daarvoor heb ik het echt te druk", aldus Sinterklaas.

[image=316892]

Sinterklaas heeft het natuurlijk abnormaal druk in die drie weken dat hij in ons landje is, maar klagen daar doet hij niet aan. "Het gaat me goed af. De rest van het jaar zit ik in Spanje. Daar wordt de accu opgeladen. Daarnaast houden de kinderen me jong en geven ze me razend veel energie", aldus de goedheiligman
De Spaanse bisschop wordt wel eens gebruikt in de opvoeding, minder dan vroeger, maar het gebeurt nog steeds. Daar is de Sint het eigenlijk niet mee eens. "Ik word door ouders soms als boeman weggezet, maar daarvan is geen sprake. Ik vind ieder kind lief en uniek. De ouders moeten de opvoeding voor hun rekening nemen."

[image=316855]

Pietendiscussie
De heropening van het centrum stemt Sinterklaas tevreden. "Wees trots op je dorp Veghelaren. In Spanje is menig dorp jaloers op Veghel", verzekert hij. Zondag komt Sinterklaas, tijdens de Nationale Pietendag, zelf nog even langs in Veghel. De Pieten hé, daar is toch veel discussie over geweest de laatste jaren. Sinterklaas bemoeit zich er niet mee en lijkt er in Spanje ook maar bar weinig van mee te krijgen. "Ook dat probleempje vindt een weg door de tijd", besluit hij.

[image=316869]

[image=316891]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant