Afbeelding

Penning van Verdienste voor Dré den Ouden

Algemeen 76 keer gelezen
VEGHEL | Burgemeester Ina Adema heeft zondagmiddag aan Dré den Ouden de Penning van Verdienste van de gemeente Veghel uitgereikt.

[image=316786]

Er is veel waardering voor de verschillende vrijwillige activiteiten die Dré sinds jaar en dag verricht. Hij is onder andere actief (geweest) bij Oldies Back on Stage en Jazz in Foodtown, hij organiseerde korendagen en muziekfeesten, het bouwdorpcafé en is actief op Facebook met de pagina Oud Veghel.

[image=293435]

De slaapkamer van zwarte Piet
Daarnaast zet Dré zich al jarenlang zeer enthousiast in voor het Centraal Pietenburo dat inmiddels een begrip is in de regio. Hij introduceerde begin jaren negentig ‘de slaapkamer van zwarte Piet’: een schaftkeet die voor het café van Dré werd geplaatst. Later verhuisde de keet naar de voorzijde van het Oude Raadhuis en werd de keet vervangen door een tuinhuisje. Weer later werd een deel van het Oude Raadhuis ingericht als Centraal Pietenburo. Hier kunnen kinderen met eigen ogen zien hoe de pieten leven, slapen, leren en met van alles en nog wat in de weer zijn. Dré is gedurende het gehele jaar bezig met het Centrale Pietenburo, hij besteedt vele uren aan de inrichting en is aanwezig gedurende de openingstijden. Op die manier zorgt hij ervoor dat ieder jaar opnieuw talloze kinderen de magie van het sinterklaasfeest van heel dichtbij kunnen beleven.

[image=263900]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant