Afbeelding

Per 2016 vier zorgaanbieders in Cuijk, Grave en Mill

Algemeen 81 keer gelezen
CUIJK/GRAVE/MILL | Per 1 januari 2016 lopen de huidige overeenkomsten met de diverse zorgaanbieders voor het leveren van hulp bij het huishouden af in de gemeenten Cuijk, Grave en Mill en Sint Hubert. Deze overeenkomsten worden afgesloten ter uitvoering van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). De drie gemeenten kiezen voor vier zorgaanbieders.

[image=305926]

Voor het afsluiten van nieuwe overeenkomsten voor de levering van de hulp bij het huishouden is door de gemeenten Mill en Sint Hubert, Cuijk en Grave - en met inachtneming van de “Code verantwoordelijk marktgedrag thuisondersteuning” - een aanbestedingsprocedure gevolgd. Deze procedure is inmiddels afgerond. Het resultaat van de aanbesteding is dat er per 1 januari 2016 nieuwe overeenkomsten zullen worden gesloten met de huidige zorgaanbieders, te weten Tzorg en Buurtzorg en met twee nieuwe aanbieders, te weten Actiefzorg en Zorgverlening De Leijgraaf. Hierdoor hebben inwoners meer keuzevrijheid.

Veranderingen?
Voor de inwoners van Cuijk en Millen Sint Hubert, die op dit moment hulp bij het huishouden via de Wmo ontvangen, verandert er door deze aanbesteding niets. Zij behouden na 1 januari 2016 dezelfde zorgaanbieder en hulp.
Mensen uit Grave, die op dit moment hulp bij het huishouden van Brabantzorg ontvangen, en niet woonachtig zijn in het zorgcomplex Catharinahof, zullen de huishoudelijke hulp in 2016 van een andere zorgaanbieder gaan ontvangen. Deze mensen hebben hierover een persoonlijke brief van de gemeente gekregen. De gemeente heeft met Brabantzorg afgesproken dat zij niet onmiddellijk per 1 januari 2016 de zorg stopzetten, maar pas uiterlijk 1 mei 2016 en pas zodra een andere zorgaanbieder deze zorg heeft overgenomen. De keuze voor een andere zorgaanbieder wordt samen met de betreffende inwoners gemaakt. Het gaat hierbij om 46 klanten van Brabantzorg.
In totaal ontvangen 202 inwoners van de gemeente Mill en Sint Hubert hulp bij het huishouden, in Cuijk 464 en in Grave 238.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant